Publisert 20. august 2012:

Gourmet-kantarellterte!

Knallgod terte av butterdeig med kantareller, glasert løk og Västerbottenost. Enkel, hurtiglaget terte med skogens gull som funker like bra som forrett til et gourmetmåltid, som snacks, som en god lunsjrett eller når du får gjester og bare vil ha en enkel servering. Terten kan også lages med annen sopp, både fra naturen og kjøpesopp.

Du trenger: 1 frossen butterdeigsplate pr. terte eller om du vil ta deg jobben å lage egne, rikelig med kantareller, småløk (sjalott- eller stjerneløk), Västerbottenost eller annen smaksrik ost, sitronsaft, sukker, smør, salt og pepper.

Slik gjør du: Tin butterdeigplatene på et kjøkkenhåndkle. Stek samtidig soppen i nøytral olje. Når soppen har fått farge har du i litt smør. Smak til med salt og pepper. Avkjøl soppen på kjøkkenpapir, så får du trukket ut overflødig fett. Ha skivet løk i en panne sammen med litt olje til den blir blank og myk. Tilsett sukker og la dette karamellisere seg lett. Ha på presset sitronsaft og en klatt smør. Kok dette inn. Smak til med salt. Avkjøl løken. Skjær4 remser av butterdeigen på 1 cm i bredden til kortsider og langsider. Pensle kantene på en hel butterdeig med eggeplomme. Legg remsene på penslingen som en kant. Lag mønster i kantene med en kniv. Ha på litt revet ost i bunn av hver terte. Prøv å unngå å få på kantene. Fordel litt av den karamelliserte løken over osten og legg over rikelig med de stekte kantarellene, men spar noen som du kan legge over når terten er ferdig stekt. Stekes ca. 15-20 minutter på 210 grader.

 Tips: En terte passer til en lunsjrett eller koserett. Ønsker du terten som forrett deler du den i to. Som snacks foreslår jeg at du skjærer terten i skiver slik man gjør med wienerstang.

 Jeg serverer denne terten med rikelig frisk estragon på. Synes estragon er fantastisk til skogsopp.

 Kombinasjonen butterdeigterte, karamellisert løk, kantareller og den smaksrike Västerbottenosten sammen med smaken av frisk estragon er for meg helt fantastisk. Til denne retten funker det meste av drikke, som f.eks. en smaksrik rosè eller en fyldig italiensk hvitvin. Hvis du foretrekker rødvin, kan du prøve med en lettere beaujolais.

Elsker høsten som er en fantastisk mat-tid.

Foto: Charls

Warning: Creating default object from empty value in /customers/0/4/7/charls.no/httpd.www/wp-includes/comment-template.php on line 663

2 svar til Gourmet-kantarellterte!

  1. Charls sier:

    [...] jeg har skrevet tidligere på bloggen kan kantarell også syltes for lengre holdbarhet og kan brukes utover høsten. Jeg syltet noe i år siden jeg [...]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>