Publisert 22. juli 2012:

Pasta Bavette med kremet kantarell…

 Soppsesongen er i full gang, og jeg har aldri funnet kantarell og steinsopp så tidlig som i år. Den regnfulle sommeren har ført til at det nok blir et rikt sopp år, så alle sopp/matinteresserte går en fin tid i møte. Denne pasta retten er en enkel og rask rett å lage, og kan selvfølgelig lages på annen type sopp (fra butikk) om du ikke er så heldig og  ha tilgang til selv plukket kantareller eller annen sopp.

Retten kan lages helt vegetarisk og smaker aldeles utmerket slik, men jeg synes litt finternet bacon gjør underverker i denne retten.

Dette trenger du til 4 personer: 350 gr Barilla bavette no 13, 500-600 ferske kantareller, 4 dl fløte, 1 dl tørr hvitvin, 100 gr fint kuttet rødløk, en neve fintkuttet bladpersille, 40 gr smør, litt rapsolje, salt og pepper.

Slik lager du retten: Sett pastavann til koking og følg disse målene 1 liter vann, 100 gr pasta, 10 gr salt. Stek soppen og bacon gyllen i oljen på god temperatur, senk temperaturen og ha i løken og tek ytterligere 2 min, ha i smøret og vend om på med salt og pepper, hell på hvitvin og kok inn på med fløten og kok til det tykner, smak til med salt og pepper. Trekk pannen fra varmen strø over persille og bland den krema soppen med den perfekte kokte pastaen (al dente) server med hvitløks brød/baguette og tomatsalat.

 Tomatsalat: 4 st modene tomater, en liten bit finkuttet rødløk eller 1 st shalottløk, 2-3 ss god eddik, 6-7 ss god oliven olje litt finkttet frisk timjan eller organo eller tøtket om du foretrekker, litt sukker alt blandes godt sammen og bør stå og trekke i en times tid. 15 min får servering heller du over vinagretten, strø over litt maldonsalt og pepper.

 Velsmakende enkel ærlig mat der naturens egen smak får dominere.

Kos deg da !!!

Foto: Charls

 

Warning: Creating default object from empty value in /customers/0/4/7/charls.no/httpd.www/wp-includes/comment-template.php on line 663

2 svar til Pasta Bavette med kremet kantarell…

  1. Marianne sier:

    Dette så da fryktelig godt ut. :o ) Må testes!
    Men hvor kjøper du denne spesielle pastaen?

    • Charls sier:

      Tusen takk for det Marianne, kjøper den på Meny men fins nok flere steder. Det går fint med spagetti eller taglitelle.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>