Publisert 31. mai 2012:

Carpaccio Japanese flavours

Carpaccio av økologisk ytrefilet med blomkål-washabi krem, daikon spagetti og søtsur sirup med chili og koriander, ristet pistasj.

Når det er sommer, sol og god temperatur utendørs da liker jeg å spise ute og da foretrekker jeg enklere kald mat, men det er ikke noe større problem med et ny grillet  kjøtt/fiskestykke i ny og ne.  Men det må ikke være på bekostning av gode smaker, jeg syns nemlig smaksrik mat er enda viktigere på denne årstiden.

Carpaccio er en italiensk spesialitet og oppkalt etter maleren Vittore Carpaccio sine farger i hans malerier. Den originale ble laget med kalv, men det er flere kjøtttyper og fiskeslag som passer utmerket til carpaccio som: indre og ytrefilet av okse, laks, tunfisk, blue marlin, hummer, kamskjell og sist men ikke minst gåselever. Det går utmerket ann å kombinere ulike typer kjøtt, eller ulike typer fisk og skalldyr.

 Jeg skjærer ut  en passende bit av ytrefileten, bruner den hurtig i varm panne rundt om, vender den godt inn i salt og brent pepper så lar jeg den avkjøle seg. Så pakker den inn i plastfilm og strammer opp så du får en rundere jamnere  form, så gjentar jeg med aluminiumfolie og strammer skikkelig opp og legger den på frys til den er helt frossen. Carpaccioen må tas ut 30-40 min tid før du skjærer den i tynne skiver. Her er det best med en påleggsmaskin for å få super tynne skiver, selv foretrekker jeg skiver på 2 mm og klarer dette utmerket med en konditorkniv.

Blomkål kremen lager jeg ved å koke blomkålen mør i fløte og smør. Kjør blomkålen i blender 4-5 min og tilsett litt etter litt av fløten til du får en lett og luftig silkemyk krem.Smak til med salt og wasabikrem etter ønske, kremen skal ikke være sterk, men bare ha en fin markant men behagelig ettersmak av wasabi.

 Den søt/sure sirupen lagde jeg ved å koke inn 1 del risvin, 1 del epleeddik, 1 del lime juice med finkkuttet rød chili og palmesukker, når sirupen var avkjølt rørte jeg inn litt fintkuttet koriander.

Daikon spaghetti er bare daikon som er skrelt og lagd i en spesiell asiatisk maskin som gjør at du får disse spaghetti lignende remsene.

Kjempe fornøyd med denne retten, veldig gode smaker som passer sammen på en fantastisk måte, retten kan brukes som forrett eller som en lettere koserett, server retten med et godt hjemmelaget brød. Til drikke anbefaler jeg en kvalitets Riseling.

Kos deg, sommeren er kort!!!

Foto: Charls

Warning: Creating default object from empty value in /customers/0/4/7/charls.no/httpd.www/wp-includes/comment-template.php on line 663

6 svar til Carpaccio Japanese flavours

 1. Elizabeth sier:

  Jeg er stor fan av carpaccio på ulike måter, og asiatiske smakskombinasjoner. Derimot er jeg ikke så trygg på det, og ble veldig begeistret for dette innlegget! En oppskrift som inspirerer! Dette skal prøves, og enig i dette med smak og sommer. Det er jo halve gleden med hele årstiden. Flott blogg du har!

 2. Eirik sier:

  Spennende vatiant. Sel og hval er også spennende å bruke til carpaccio. En tipset meg om hval med en marinade av sennep smeltet i eddik eller sironsaft, hakket chilli, cognac, worchestersaus, malt pepper og olje. Det høres ut som en spennende variant. Takk for en super side men masse tips til inspirasjon! For oss amatører er det bra å ha litt proff veildening….

 3. elisabeth sier:

  Vakkert !! Elsker carpaccio så dette smaker nok himmslsk.

 4. Gry sier:

  Kjempelekkert! :)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>