Publisert 14. april 2012:

Biff «blings» med spinat og kraftkar

 Dette kaller jeg skikkelig brødskive (blings) med herlig mørt langtidstekt biff av ytrefilet med følge av verdens raskeste grønnsak og verdens beste blåmuggost (kraftkar fra tinnvoldrost).  Denne blingsen fungerer like bra som helgeksos eller som restitusjon etter en lang trenings/arbeidsøkt.

 Verdens raskeste grønnsak er sunn, vakker, elegant og forførende  på en gang.

Dette trenger du til 4 personer: ca 600 gr ytrefilet i bit, en stor pose ferdig vasket små spinat, 200 gr kraftkar eller annen blåmuggost , 4 gode brødskiver (blingser), gjerne et godt hjemmebakt landbrød eller et godt kjøpebrød, salt, pepper, litt smør, nøytral olje og litt olivenolje.

Slik mekker du blingsen: Brun ytrefileten godt på alle sider i nøytral olje, når biffen har fått brunet seg har du i en klatt smør og når smøret er brunet oser du over kjøttet, ha på salt og pepper, ha kjøttet i en ovnsikker form trekk over plastfilm og stikk inn ett digital steketermometer i sentrum av kjøttet. Stekes på 90 grader til du har en kjernetemperatur på 54-55 grader om du liker kjøttet perfekt stekt, om du ønsker en lettere rosa variant venter du til termometeret viser 58 grader. Skjær 4 store fine skiver av brødet, sett alt du trenger klart på benken. Når kjøttet er ferdig bør det hvile 5-8 minutters tid, da starter du spinaten, varm opp i litt olje og smør i en panne ha i spinaten  til den faller sammen gjøres i to omganger og tar ca 60 sekunder, ha på litt salt (hold spinaten varm). Rist brødet ett par minutter på hver side, fordel spinaten på de 4 blingsene. Skjær ytrefileten i ca 5 mm tykke skiver og legg på 2 skiver av ca 75 gr, smuldre over osten, ha på litt nykvernet sortpepper og eventuelt salt, hell over litt god olivenolje. Her kan du også bruke en lett søtet innkokt rødvin sirup, eller samme variant med balsamico.

 Dette er brødskive etter min smak.

Rett før servering lar jeg osten få en liten dose varmebehandling med en Crème brûlée brenner, så kommer smaken av osten «eksplosjonsartet» frem.

En brødskive (blings) er ikke det den engang var!

Foto. Charls

Warning: Creating default object from empty value in /customers/0/4/7/charls.no/httpd.www/wp-includes/comment-template.php on line 663

Ett svar til Biff «blings» med spinat og kraftkar

  1. [...] denne biff-blingsen er inspirert av et innlegg fra en av mine bloggkollegaer; Charls. Hans blings inneholdt også ytrefilet av storfe og blåmuggost, så det ble utgagnspunktet for [...]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>