Publisert 5. april 2012:

Lårstek av kylling med maiskrem

 Påsken er over oss og mye handler om mat og drikke, å når vi snakker mat til påske vil vel mange tenke lammekjøtt (lammelår). For meg er ikke påsken forbundet med lam men kylling , egg og sild. Selv om jeg elsker lam, synes jeg det på en måte er høst mat og det er jo da lam er i sesong. Selv om det blir slaktet litt lam nå på våren, synes jeg det har vært lite ferskt lam og se i butikkene før påske og mye av det som blir solgt er frossent. Jeg er nemlig ikke så heldig og bo i en by med egen slakterbutikk så jeg måtte nøye meg med frossenvare fra Meny. Så jeg skal likevel ha lam i påsken, men ikke en tradisjonell lammestek, men en av mine beste gryter, en Marrakech inspirert tomatisert lammegryte med squash, aubergine, aprikos og koriander og til denne gryten serverer jeg en krydderbulgur. Men dette innlegget handler om kylling, her er oppskriften.

Dette trenger du til 4 personer: 4 stk kyllinglår, 3 frossene maiskolber, 1 pose sukkererter, middelhavspoteter,  noen fedd hvitløk, en potte frisk estragon, skall av en halv sitron, 3 dl fløte, 1 god ss smør, salt og pepper samt litt nøytral olje og smør til steking.

Slik gjør du denne retten: Bein ut kyllinglåra (jeg bruker en skrape teknikk der jeg skraper kjøttet fra beina for så og skjære det benfrie låret av beinet, prøv og få skinnet så helt som mulig, fjern sener).  Lårene legges på plastfilm med skinnsiden ned, salte og pepre godt, varm opp litt smør og litt olje i en kjele på lav temperatur, ha i sitronskall og fintkuttet estragon i kjelen og la aromatene godgjøre seg ett par min for og trekke ut smak.  Avkjøl aromatene noe og fordel det på kjøttsiden av låret pakk låret inn i plastilmen som en pølse og knyt igjen endene for så og gjøre det samme med aluminiumfolie, stikk et steketermometer inn i sentrum av lårsteken (ballotine) og la den trekke i ca 80-90 grader varmt vann til du har en kjernetemperatur på 68-70 grader.

Mens du venter på kyllingen, kutter du opp poteter i skiver og setter på koking uten salt, salt etter koking. Skjær av maiskorna på maisen og ha de i en tykkbunnet kjele og hell på fløte til det dekker ca 3/4 opp på  maisen, ha i en god ss smør og kok dette til maisen er god og mør, ca 10-12 min. Ha dette i en blender og kjør dette sammen i ca 5 min til en glatt krem. Ha kremen til bake i kjelen og smak til med salt sett på lokk og behold varm.

Når kyllingen er nådd sin kjernetemp klipper du av folie og film, tørk av lårsteken og brun de  hurtig i litt olje og smør sammen med noen knuste fedd hvitløk, ha på salt og pepper. Mens kyllingen hviler, koker du sukkererter i ca 2-3 min. Server som vist på bildet. 

 Dette er ikke bare en god rett for påske, for meg er dette nydelig lettspist vårmat. Retten trenger ingen saus siden den har en silkemyk maiskrem.

Ha en fortreffelig matglad påske!

Foto: Charls

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>