Publisert 3. april 2012:

Scones «quick bread»

» Lynraskt brød» som du steker ferdig mens du finner frem pålegget og varmer te vann. Scones er en brødvariant fra Skottland som blir mye brukt til frokost eller til afternoon tea. Scones lages både som en lettsaltet  brødvariant og en søtere kakevariant som for eksempel fylles med tørket frukt, sjokolade eller krydderier, mulighetene er mange og kan varieres i det uendelige. Det finnes utrolig mange oppskrifter på scones men jeg har funnet ut at de med yoghurt eller surmelk som i tillegg inneholder så lite hvetemel som mulig er de beste. Yoghurt eller kulturmelk  er med på og gjøre sconesen veldig saftig . Oppskriften jeg har her er fra den svenske  matelskeren Mattias Larsson.

Dette brødet liker jeg og kalle «AV OG TIL BRØD» siden det ikke er så mye næring eller fibrer og spore!

 Mattias Larssons scones

Dette trenger du: 4 dl hvetemel,1 dl kulturmelk, 1 dl h melk, 50 gr Tine smør (salt type), 2 ts bakepulver, 1 ts sukker.

Slik gjør du: Ha alt tørt i en bolle og bland sammen, klem inn smøret med hendene (ca 5 min) tilsett melken og bland dette sammen med en sleiv eller slikkepott, (prosessen kan selvfølgelig gjøres raskere i en foodprosessor) så hvelver du deigen ut på et brett med matpapir og former den i en sirkel ca 3 cm tykk. Kan også lages til kuvertbrød bruk da litt mel på hendene når du former de, stekes i ca 15 min på 200 grader. Nytes omgående mens den er varm. Til 2 personer.

 Jeg liker best og lage scones i et helt stykke, da syns jeg det blir saftigere.

 Sconesen deler jeg i 4 stykker som jeg igjen deler i to.

 Når det  gjelder scones er det bare 2 ting som funker som pålegg, det er godt smør eller marmelade eller en kombinasjon av disse, kan til nød strekke meg til en skive god ost. Og for meg er god nytrukket te det jeg foretrekker og drikke til. Påske nærmer seg med mye helligdager da kan en nystekt, varmt, forørende, myk, saftig, scones være et alternativ istedenfor et 3 dager gammelt tørt brød.

«Enjoy this quick bread»

Foto: Charls

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>