Publisert 21. mars 2012:

«Digg blings» med reker avokado og tomat

 En brødskive «blings» kan være så mye mer enn en skive med tradisjonelt norsk traust pålegg, den kan faktisk gjøres himmelsk god med litt fantasi og litt mer åpen lommebok. Jeg er veldig glad i «blings» enten som en rask middag eller som noe godt på kvelden da en blir »sugen» eller om du har gjester og vil være sosial istedenfor og stå hele kvelden på kjøkkenet med store matprosjekter.

En blings (stekt brød/ bruschetta), her kan du ha på mye fyll og »stæsj» her fungerer det meste, det er bare å bruke fantasien og prøve seg frem med råvarene du liker, plutselig har du en herlig velsmakende «blings».

Blings med reker, tomat og avocado.

Dette trenger du til 2 personer:

300 gr ferske rensede reker, 1 stk avocado, 8-10 småtomater, noen blad isbergssalat, 2 reale skiver med godt landbrød, 2 ss god olivenolje, 1 ss sort rogn, 1 ss finkuttet rødløk, 1/3 riven fedd hvitløk, 1/3 finkuttet rød chili eller litt chiliolje og nypresset sitronsaft, salt og pepper.

Ha de rensede rekene i en bolle, del avocado i grove biter, del tomatene i 4 ha alt som beskrivet ovenfor i bollen, bland lett sammen, smak til med sitron, salt og pepper. Ha salaten på blingsen (gjerne ristet eller stekt i olje) og hell reke og avocado blandingen over. Her er det være rikelig med advocado/reke mix og det SKAL det være.

Blingsen nyter du sammen med ett glass hvitvin eller en kald øl, men det finnes også mange gode akoholfrie alternativ.

Enjoy!

Foto: Charls

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>