Publisert 7. mars 2012:

Hverdagshest på 10 min

 Og da har du en velsmakende god rett som er raskere å lage enn å steke en frossen «jalla pizza». Hest er et meget godt, mørt kjøtt og det brukes på samme måte som oksekjøtt, smakmessig er det store likheter men jeg synes hestekjøttet er litt søtere. Hest har en pris som gjør det overkommelig og spise biff flere ganger i uken. Når vi kommer til pris er det stor forskjell, hestekjøttet er nemlig nesten dobbelt så billig(189 kr kilo for ytrefilet og 249 for indrefilet pr. kilo) som du må betale for en gammel melkeku, og her er nok prisen på hesten satt lavt for at i det hele tatt være mulig og få solgt, for her ligger det vel mye følelser inn i bildet. Men hest er godt, utrolig godt.

Ytrefilet av hest med dampet asparges tzatziki og middelhavspotet

Dette trenger du til 4 personer: 4 skiver ytrefilet av hest à 100 gram 1 cm tykke, en bunt grønn asparges, 1 beger mat-yoghurt, 1/2 agurk, 1 fedd hvitløk, litt nøytralolje, en liten klatt smør, salt og pepper. Samt ønsket mengde middelhavspoteter.

Slik lager du retten på ti min: Ha alle råvarene fremme, kjøttet må være temperert, sett over vann til potetene skyll og  vask potetene, skive dem i 1 cm tykke skiver når vannet koker har du i potetskivene. Ha yoghurten i en bolle, riv agurken i en annen bolle og klem av vannet. Riv hvitløken fint på rivjernet og bland det med yoghurten, smak til med salt og pepper, ha i agurken bland. Ha salt og pepper på kjøttet, kutt av trevlete bunnen på aspargesen sett en kjele med lettsaltet vann, tilsett litt sukker. Når det er ca 4 min igjen av potetkokingen steker du kjøttet i varm panne med litt nøytral olje og litt smør i 2 min på hver side, siste 2. 3 minuttene koker du aspargesen. Hell av vannet på potetene og la de stå og dampe av seg under lokk, mens du begynner og servere. Raskere biffmiddag er det ikke mulig og lage.

 Nydelig, enkel, sunn og hurtig middag laget fra bunnen av uten kunstige surrogater.

Kos deg med hesten!

Foto: Charls

Warning: Creating default object from empty value in /customers/0/4/7/charls.no/httpd.www/wp-includes/comment-template.php on line 663

5 svar til Hverdagshest på 10 min

 1. Hege sier:

  Er veldig glad i hester på alle måter ;-)
  Her nede er det dobbelt så dyrt som oksekjøtt, eller ihvertfall nesten…
  Jeg synes forøvrig det minner om elgkjøtt…
  Stå på for raske middager ‘Fait Maison’ :-)

 2. Luis Garcia Eidem sier:

  Ser nydelig ut. Estetisk og delikat.For meg så blir det å overvinne egne følelser i forhold til det vakre dyret som hesten er. Det kan hoppe og danse og har evne til å bevege seg etter musikk. Men jeg har lyst til å prøve dette men da erstattet med oksekjøtt. Gleder meg. Takk for ditt arbeid. God klem fra fetter Luis, og på gjensyn.

 3. MissMette sier:

  Å, som du frister med mange spennende retter her… Har sittet lenge å tittet nedover og kjenner jeg ble sulten ღ Har alltid hatt lyst til å lage snitzel, så denne kan hende jeg prøver meg på en gang :) men fant mange andre retter også som frister veldig :) ) Flink du… Ønsker deg en fortsatt fin dag og uke… Klem fra Mette

  PS! har du en Facebook side for bloggen din?

  • Charls sier:

   Hei Mette. Tusen takk for det koselig at du tar deg tid og titter innom. Koselig om du finner noen retter som frister å lage. Foreløpig har jeg ikke FB side for bloggen, har tenk å skaffe. Kos deg, våren er på gang vi har en fin tid i møte. Klem fra Charls.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>