Publisert 26. februar 2012:

«Blings» med bakt paprika og chèvre

 Grillet «blings» med ovnsbakt paprika , lun chèvre og rikelig med ruccula.

Dette er det jeg kaller perfekt lunsj mat, veldig godt, næringsrikt, enkelt og forførende. Jeg velger å bruke karakteristikken «blings» her fordi det er bare en skive brød (blings) som bare har fått smykket seg med noen grill striper, litt for fotografen og litt for smaken.  Paprika er en grønnsak som trylles fra og være kjedelig og nesten uspiselig rå til og bli silkemyk , søt og forførende med sin lette røyksmak etter en tur i ovnen, jeg vil påstå at paprika elsker varmebehandling.

 Grillet «blings»

 Ovnsbakt paprika

Fjern stilk og frø feste lag noen snitt i det ytterste skinnet. Gni paprikaen inn med olivenolje og bak den på 180 grader i 15-20 min, ha den ferdigbakte varme paprikaen i en pose, knyte igjen og la den ligge i posen en fem minutters tid, fjern skallet varsomt.  Du trenger ca en middels rød paprika pr «blings».

 Chèvre fra Haukelid, hvit majestetisk smaksrik og anvendelig

 Montering av blings 

Grill eller rist blingsen eller la den være seg selv, vend rucculan i litt god olivenolje med noen dråper god rødvinseddik og litt ny kvernet sortpepper. Ha dette over «blingsen», legg på fine hele biter med lun bakt paprika, legg på 3 stk gode skiver av chèvre. Så finner du frem ski brenneren/créme brûlée brenneren og gir chèvren en god dose varmebehandling.

 I tillegg kokte jeg inn litt Mas Amiel (rød fransk dessert vin) med litt sukker til lett sirup, for å få en ny søt kontrast som passer osten.

Min beste «blings» !

Foto: Charls

 

 

Warning: Creating default object from empty value in /customers/0/4/7/charls.no/httpd.www/wp-includes/comment-template.php on line 663

5 svar til «Blings» med bakt paprika og chèvre

 1. Elizabeth sier:

  Herlig blings! Det er jo alltid en vinner, og jeg fikk helt vann i munnen av de fantastiske fargene og smakene som fotoene fremkaller! nammenamm.

 2. Ina sier:

  Nydelige bilder, som vanlig her inne. Jeg hadde pakket både paprika og chèvre til helgens hytte tur, men det ble så mye annen god mat at det ble med hjem igjen. Kanskje idag, istedet?

  Uansett, takk for flott inspirasjon.

  • Charls sier:

   Hei Ina. Ja denne bør du kombinasjonen bør du prøve, som jeg kjenner deg gjennom din blogg, regner jeg med du har god kjenskap til hvor fantastisk paprikaen blir etter en tur i ovnen. Uansett, tusen takk for super tilbakemelding. :) :):)

 3. [...] og ananas i karri, Kyllingnuggets panert i kokos, bananer stekt i rom, salat med søtpotet [VG] Blings med paprika og chevre [Charls] Roastbeef med potatsalat [Annica om mat] Del denne artikkelen [...]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>