Publisert 12. februar 2012:

Asiatisk svinenakke med wok

Lav temp bakt svinenakke med asiatiske arometer med wok og en  ingefær karri saus og ris. 

Kona ville spise svinekjøtt denne søndagen. De som har fulgt med på bloggen har nok lest innlegget om at jeg har vært passe lei av svinekjøtt siden jul. Nå gikk kona glipp av julen i Norge og hele svinegildet siden hun har vært på en to måneders juleferie i sitt hjemland. Hun hadde lyst til å spise carne de cerdo (svin) så det var bare og komme seg en tur til Meny og finne et eller annet. Hva gjør man ikke for sin kone som ikke har vært til stede ved middagsbordet på 8 uker. På Meny fant jeg ett fint stykke svine nakke, og jeg tenkte at her ville jeg lage en rett med asiatiske smaker. 

Lavtemp bakt svinenakke

Du trenger: ca 1,3 kg svinenakke, 6 fedd hvitløk, 25-30 gr fersk ingefær, 3 ts god karri, 2 ss akasie honning, 3 dl lys kyllingkraft, litt nøytal olje, ca 1 ss maizena, salt og pepper.

Brun kjøttet i oljen, gni det inn med salt, pepper, karri og honning. Ha kjøttet i en ovnsikker form og dryss over grovt kuttet ingefær og knust hvitløk. Stikk inn ett termometer og hell på kraften, trekk plastfilm over og bak den på 130 grader i ca 2-timer til kjøttet har en kjernetemperatur på 75 grader. Dette kjøttet blir utrolig mørt og saftig.

Ingefær-karri sausen

Når kjøttet er ferdig siler du av kraften over i en kjele og reduserer den litt, rør ut litt maizena i vann og spe med dette mens du rører til en lett tykknet saus smak til med salt, karri og eventuelt mer honning. 

Wokede grønnsaker

Bruk grønnsaker etter ønske, men bruk friske som du kutter i ønsket størrelse og form. Wok grønnsakene i nøytal olje ved høy temp ved konstant omrøring, grønnsakene skal ikke bli brunet bare lett varmebehandlet, crispy og næringsrike. Server med thai ris. 

 Perfekte wokede grønnsaker

 Jeg er utrolig glad i litt frukt til asiatisk mat, til denne retten serverte jeg litt appelsinfileter og rikelig med frisk koriander.

 Nydelig god næringsrik mat, uten alt for mye fett.

Foto: Charls 

 

Warning: Creating default object from empty value in /customers/0/4/7/charls.no/httpd.www/wp-includes/comment-template.php on line 663

4 svar til Asiatisk svinenakke med wok

  1. May Kristin sier:

    Herlig fargerik mat! :)

  2. Åsne-Marit sier:

    Det ser flott ut! Og smaker sikkert nydelig! Asiatiske smakerpasser godt til svin også :-)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>