Publisert 5. februar 2012:

God hverdagsmat

 Kyllingsnitzel med erter, aspargesbønner, nøttesmør og gode, kokte poteter.

Jeg har fortsatt traumer etter alt svinekjøttet fra jul, men jeg fikk allikevel lyst til å lage snitzel. Jeg byttet glatt ut svinekjøttet med godt, sunt og magert kyllingkjøtt. Dette er en god, velsmakende hverdagsrett som også fungerer veldig fint til søndagsmiddagen, eller helgemiddagen. Å lage hjemmelagede snitzler er ikke spesielt vanskelig eller tidkrevende og det går fint å bruke ferdig kyllingfilet. Disse kyllingsnitzlene går det fint an å lage til ostesnitzler også. Du kutter bare små hull i kyllingkjøttet og legger inn terninger av ost.

Du trenger til 4 personer: 500 gr kyllingbryst (2-3 bryst), 4 egg, ca. 100 gr hvetemel, ca. 150 gr paco (Asia-butikk), salt og pepper. 

Jeg foretrekker å kjøpe hel kylling generelt. Dette er mer økonomisk og jeg får kyllingbein til å koke god kraft på. Til snitzlene bruker jeg kyllingbrystene og da får jeg kyllinglår til seinere bruk.

 Kyllingbrystene fjernes for skinn, indrefileten som ligger på baksiden dras av og brystene deles på langs i to. Kyllingbitene legges på plastfilm med plastfilm over og bankes og formes til ønsket tykkelse og størrelse.

 Kyllingbitene vendes i mel tilsatt salt og pepper for så å vendes i sammenpiskede egg og til slutt i paco eller brødkrum. Jeg foretrekker paco siden det er veldig smaksnøytralt og blir veldig crispy.

Snitzlene stekes i nøytral olje og smør til de er gyldne. Ca. 2-3 minutter på hver side.

 I helgen har jeg vært på fotokurs i regi av Matprat. Der lærte jeg nyttige fototips av fotograf Mari Svenningsen, men om det ble lettere å fotografere etterpå? Det kan jeg kanskje ikke si her og nå, men på sikt tror jeg nok at det blir bra. Det ble plutselig mye mer å tenke på. Når det er sagt er jeg glad for kurset. Det var koselig å treffe bloggkollegaer og staben på Matprat. Vi hadde en fin helg sammen med mye latter, god stemning og sist, men ikke minst: mye mat. Takk, Matprat.

 

Foto: Charls

 

 

Warning: Creating default object from empty value in /customers/0/4/7/charls.no/httpd.www/wp-includes/comment-template.php on line 663

9 svar til God hverdagsmat

 1. Trine sier:

  Det ser kjempegodt ut, Runar! Flotte bilder! Takk for en hyggelig helg! :)

  • charls sier:

   Tusen tusen takk for det Trine, og takk det samme helgen var helt topp. Mye og lære utforske kreativiten fine koleger og andre hygglige mennesker mye god mat, Snakkes!

 2. [...] Kyllingsnitzel med erter, aspargesbønner, nøttesmør og gode, kokte poteter [Charls] Kanelsnurrer [Kjøkkentjeneste] Currygryte med oksekjøtt [Trines matblogg] Ovnsbakt potet med chorizo [Veronikas lille matkrok] Middelhavssmaker: Paella; Bakt fiken; Halloumi [VG] Sjokoladetrøffel kake for Valentinsdagen [Passion for baking] Biff med hvit og grønn asparges [Veronikas matkrok] Del denne artikkelen Tags: Oppskrifter [...]

 3. Hei!
  Hva er Paco og hvor kan jeg få kjøpt det? Kan ikke si jeg har sett det noen steder?..?

  Mvh Cathrine

 4. Odd Johannessen sier:

  Hei Charls! Litt sent ute kanskje, men det japanske brødraspet heter altså «panko» – du finner mer her: http://www.reluctantgourmet.com/blog/ingredients/panko-bread-crumbs/
  Håper Cathrine ser dette!
  Morsomme oppskrifter og flotte bilder du har. Skal lese meg mer gjennom etter hvert.
  Hilsen Odd

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>