Publisert 26. januar 2012:

Ostekake med hylleblomstgele

 Minstemann Herman fylte sytten år i går. Hvor blir det av tiden? Det er på barna en kan se at en eldres selv. Det er spennende å se barna vokser opp og blir selvstendige og tar retningsvalg. Herman ble feiret etter eget ønske med fisk- og skalldyrsuppe og en knallgod ostekake fra Sverre Sætre med egen vri. Jeg har laget den med pepperkakebunn og hylleblomstgele. Suppen er laget av tre ulike krafter: blåskjell, reker og fiskekraft.

Min yngste sønn. «Lillegutt» er ikke lenger noen liten gutt, men i ferd med å bli en mann.

 Oppskrift: 150 g kremost, 150 g kefirmelk, 125 g sukker, 5 plater gelantin, 1/2 dl fløte + 3 1/2 dl fløte,to tsk sitronsaft.

Slik gjør du: Bløtlegg gelatin i kaldt vann, kjør kremost og kefir med sukkeret glatt i en blender. Kok opp en halv dl fløte, ha vannet av gelatinen og smelt den i fløten. Avkjøl så fløten litt og ha den så i ostemassen. Pisk resterende fløte til krem og vend dette i ostemassen.

Pepperkakebunn: 120 g gode pepperkaker knuses, 3 ss med smør smeltes i pannen. 30 g finhakket blandede nøtter. Bland alt i pannen og trykk dette ned i en springform ø 24 cm dekket med matpapir. Når massen er avkjølt fyller du i ostemassen og setter kaken til kjøling.

Geletopping: 1 1/2 dl frukt eller bærjuice etter ønske. Jeg har brukt hylleblomst. 50 g sukker, to plater gelatin. Bløtlegg gelatinen og varm opp juicen med sukkeret og ha den bløtlagte gelatinen oppi. Avkjøl noe og hell den over ostekaken. Pynt med hva du så måtte ønske av frukt eller bær.

Jeg har sans for overgangen mellom den luftige ostekaken og den transparente geleen.

 Klassisk ostekake med pepperkakebunn og hylleblomstgele pyntet med friske bringebær og frityrstekt basilikum.

Foto: Charls

 

Warning: Creating default object from empty value in /customers/0/4/7/charls.no/httpd.www/wp-includes/comment-template.php on line 663

4 svar til Ostekake med hylleblomstgele

  1. Hege sier:

    Virkelig ett mesterværk !!! og kjempeflotte bilder som ikke sår en eneste ‘tvil’ om at kaken må være like god….

  2. Eg har frysaren full av hylleblomstsaft, så denne må eg prøve! Og gratulerer så mykje til den flotte sonen din!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>