Publisert 24. januar 2012:

Kraftkar: Gull i World Cheese Award

Verdens beste skorpefri blåmuggost  i sin klasse ble resultatet for Kraftkar fra Tingvollsost etter at 2500 oster var med i den internasjonale konkurransen «World Cheese Awards» 2011 i fjor høst. Da jeg fikk høre dette fikk jeg selvfølgelig lyst til å prøve denne osten. Jeg nevnte for en god kokkevenn av meg at en norsk vellagret blåmuggost hadde vunnet gull i World Cheese Award. Han tok omgående kontakt med leverandøren og fikk den inn på sin restaurant Jacob & Gabriel i Skien. Det var stor stas da osten var kommet til restauranten og vi skulle prøve den ut sammen med noen andre fantastiske oster fra samme produsent. Jeg nevner Edel Frue, Vismann, Mild mester… Kraftkar og Edel Frue gjorde størst inntrykk på meg. Kraftkar er en unik kremet blåskimmelost med en kraftig smak på en rolig måte, men jeg er litt usikker på om jeg synes den er bedre enn en blåmuggost jeg smakte i sommer som heter Blåmandag fra Den blinde ku. Her må jeg smake disse opp mot hverandre. Edel Frue er den beste camemberten jeg har smakt. Jeg synes det skjer mye spennende på nisjemarkedet i Norge for tiden. Det varmer hjertet til meg som kokk og stor matentusiast.

Temperert kraftkar med blodappelsinmarmelade fra Sicilia, ristede honning-glasserte para- og pistasjenøtter, vaniljehonning og tekake med tørkede daddler.

Foto: Charls

 

Warning: Creating default object from empty value in /customers/0/4/7/charls.no/httpd.www/wp-includes/comment-template.php on line 663

8 svar til Kraftkar: Gull i World Cheese Award

 1. Trine sier:

  Dette er litt av en godsak. Har fått min lokale Menybutikk til å ta inn osten. Siste rest forsvant til kveldsteen i går, så nå må det hamstres mer.

  Sees neste helg!

  Trine :)

 2. May Kristin sier:

  Etter mye twitring om Kraftkar ble den kjøpt inn til juletapasbordet mitt – den slo virkelig godt an blant meg og gjestene mine – gleder meg til neste anledning for å spise den. Skal sjekke ut Edel frue, takk for tips :)

 3. Åsne-Marit sier:

  Er Edel frue også fra Tingvollost? Har du smakt Fjelldronning fra Avdem? Rødkittost det da. Finnes i to varianter. En vellagret. Var innom på ysteriet i høst og fikk prøvesmake :-)

 4. Anders Nebo sier:

  Hei:)

  Her var det veldig mange gode tips. Liker siden din veldig godt, forklaringene dine og at det er detaljert slik at det blir forståelig! Skal prøve meg på flere av oppskriftene:)

  Hilsen din fetter i Hokksund

  • Charls sier:

   Tusen takk for det Anders, ja du må brøve deg på noe av dette. Mange gode smaker og spenende råvarer. Matglad hilsen fetter Charls.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>