Publisert 22. januar 2012:

Eksotisk sorbet med varmende smak

 Ananas- og chilisorbet er noe av det mest eksotiske jeg kan tenke meg. Da får man to smaksrike råvarer som fyller hverandre med smak og varme. Ananas er saftig, søt, forførende, sensuell og maskulin på en gang. Når jeg spiser ananas eller ananassorbet går tankene fort i retning varmere strøk og tanken er jo fin å ha nå midtvinters da jeg lengter som mest etter sol og varme. Ananassorbet er min favorittsorbet etter basilikum og den passer fint med både hvit og mørk sjokolade som f.eks brownie, mousse, krem o.l.

 Oppskrift på ananas- og chilisorbet

Du trenger: 1 kg ferdig renset ananas, 280 gr sukker, 300 gr vann, 70 gr glukose eller corn sirup, 10-15 gr rød chili (ikke habanero) ettersom hvor mye styrke du liker. Jeg bruker ca 10-12 gr, da blir den smaksrik og balansert.

Slik gjør du: Den rensede ananasen deles i biter. Kok opp sukker, vann, chili og glukose. Avkjøl dette, sil ut chilien og ta vare på den. Ha ananasbitene i en blender og tilsett sukkerlaken. Kjør dette sammen 1 til 2 minutter, sil pureen i finsil og tilsett chilien igjen. Frys dette i ismaskin om du har eller ha det i en bolle, sett i fryseren og rør hvert 15 minutt til softiskonsitens. La det fryse helt.

 Ikke bare er ananas god, vakker og dekorativ er den også.

Ananas- og chilisorbet med sjokolademousse. Sammen blir dette fantastisk.

Foto: Charls

 

Warning: Creating default object from empty value in /customers/0/4/7/charls.no/httpd.www/wp-includes/comment-template.php on line 663

3 svar til Eksotisk sorbet med varmende smak

 1. May Kristin sier:

  Chillibakt ananas er kjempegodt, så at kombinasjonen funker er helt klart. Denne sorbeten så likevel himmelsk ut, og jeg får flere og flere grunner til å kjøpe ismaskin :)

 2. Charls sier:

  Ja en ismaskin er en god investering om man liker og lage is og sorbet…Takk..

 3. Luis Garcia Eidem sier:

  Hei og takk for sist.
  Nydelig dessert og smakene passet godt i lag. Du er en alle tiders kokk. Sist jeg var i butikken husket jeg å kjøpe ananas. Den var god nå, og takk for din inspirasjon over hva som finnes av gode råvarer. Vi snakkes. Hilsen fetter Luis

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>