Publisert 20. desember 2011:

Juledessert No.3

Smaksrik riskrem med klementinsaus og hakkede paranøtter og pistasjnøtter.

 Klassisk riskrem med Charls-vri. Jeg synes riskremen ofte kan bli litt smaksfattig og kjedelig og jeg synes den kunne trenge litt forandringer. Nå er det vel ikke alle som mener at man skal forandre på tradisjoner, men jeg synes absolutt man kan forandre dem til det bedre og tiden vi lever i. Jeg har i noen år gått og tenkt på hvordan jeg kan forandre riskremen smaksmessig uten å gå bort fra hva riskremen er og har vært. Klementin er jo noe vi nordmenn elsker i julen og noe av det mest julete vi har. Min første tanke var å lage en saus med denne sitrusfrukten og i tillegg koker jeg grøten på en spesiell måte. Jeg drar inn litt friskhet og julesmaker. Når jeg koker grøten er det med tanke på å kun bruke den til riskrem.

Risgrøt

Trikset jeg bruker når jeg koker grøten til riskrem er at jeg koker opp melken tilsatt en god bit kanelstang og noen skiver av ytterskallet på sitron (ca. 3 stk) og noen skiver ytterskallet på appelsin (ca. 2 stk). Jeg har melk og aromater i en kjele, koker opp, trekker kjelen til side og lar dette stå å trekke i en 30 minutters tid. Ellers så koker jeg grøten på vanlig måte, den eneste forskjellen jeg gjør at jeg har et par spiseskjeer sukker i på første kokingen med vann. Aromatene er beregnet på grøtkoking til 4 personer.

Riskrem

Jeg kommer ikke med noe oppskrift på riskremen her for det er veldig individuelt hvor mye krem man liker i riskremen. Jeg liker en mellomting, det må være en del grøt og riskornene må ha tyggemotstand. Ellers synes jeg det er viktig å servere riskrem med litt hakkede nøtter. Da får man noe å tygge på.

 Klementinsaus

Klementinsausen er et eksperiment som fungerer foreløpig. Utfordringen er at jeg vil ha sausen litt tykk slik at den henger litt på riskremen og ikke er for tyntflytende. Siden sitrusfrukter ikke egner seg til oppvarming har jeg vært nødt til å tenke litt nytt. Jeg juicer først klementinene på en juicepresse slik at jeg får 3 dl juice. Deretter søter jeg klementinjuicen med melis for så å varme opp en halv desiliter av klementinjuicen og blande inn et bløtet gelantinblad.

 Selv om jeg velger klementinsaus så synes jeg det er fint å pynte med litt bær. Her kan man bruke bringebær, kirsebær, bjørnebær…

Riskrem laget på denne måten får en helt unik smak.

Kos deg i julen det fortjener du.

Foto: Charls 

Warning: Creating default object from empty value in /customers/0/4/7/charls.no/httpd.www/wp-includes/comment-template.php on line 663

3 svar til Juledessert No.3

  1. Tora sier:

    Virkelig nydelig dandert! Riskrem som er så GODT også! NAM! Dette virker som en virkelig frisk og lekker vri fra tradisjonell rødsaus!

  2. Rune sier:

    Dette ble en lett og god juledessert – ble mye friskere enn den tradisjonelle røde sausen til riskremen. Takk for mye flott inspirasjon!

  3. Charls sier:

    Takk for hyggelige tilbakemellinger, fint at dere finner min mat inspirerende.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>