Publisert 18. desember 2011:

Juledessert No.1

 Dessert som smaker jul, mye jul. Nydelig dessert med mange gode jule smaker, her er det smaker som kanel, appelsin og en knall god pepperkakeis med alle sine krydderier. Bjørnebær med kanel passer utmerket sammen og på en julensdessert som dette. Dette er en dessert de fleste kan lykkes med, mange av elementene er meget enkle.

 Sitronmarengs

Det er få ting som er så forførende, sensuelt, vakkert, feminint og maskulint på en gang. Marengs er noe av det enkleste men samtidig noe av det vanskeligste, jeg har ikke tall på alle de gangende jeg har mislykkes med marengs. Men gleden er nok større når den blir perfekt. Marengsene jeg har brukt i desserten er smakssatte, denne mini Pavlovan er smaksatt med sitronskall og mini marengsene på desserten er smaksatt med appelsin skall.

Dette trenger du: 150 gram eggehvite, 160 gram sukker og skall av en sitron. Ha alt i en piskebolle og pisk på halv hastighet til det begynner å bli skum, skru på til høy hastighet i 5-8 minutter til veldig stiv marengs. Ha marengsen i spritsepose og sprits ut til små Pavlova lingnende sirkler i passe persjons størrelser. Steker fra 60-70 grader i ca 8-10 timer.

Små appelsin marengser: samme som ovenfor men appelsinskall vendes i marengsen med slikkepot etter at marengsen er ferdig pisket, stekes på 100 grader i ca 1 time. 

 Denne desserten har jeg valgt å legge opp på denne måten, men du kan jo velge å legge den opp på din egen måte, du trenger ikke følge mitt oppsett slavisk, for her er det smakene som er viktigst. Vær kreativ.

Aromatisk crunch

 Jeg knuser også littegranne sitron og appelsinmarengs og «Annas pepperkaker» (ingen over, ingen ved siden) og strør det mellom mini marengsene, dette er med å lage teksturen på desserten litt mer spennende med litt crunch.

 Kanelmarinerte bjørnebær

Kok opp 2 dl vann med 100 gram sukker, 1 bit god hel kanel og en liten bit tørket vaniljestang. Hell dette over 400 gram frosne bjørnebær avkjøl dette og sett senere i kjølskapet natten over. Serveres lune.

 Til denne desserten bruker jeg  pepperkakeisen som jeg blogget for noen dager tilbake.

 Dette er en av mine beste desserter på lenge, desserten som har alt.

Kos deg!

Foto: Charls

 

Warning: Creating default object from empty value in /customers/0/4/7/charls.no/httpd.www/wp-includes/comment-template.php on line 663

2 svar til Juledessert No.1

  1. Luis Garcia Eidem sier:

    Herlige retter og flotte bilder. Mye god informasjon også. Her kommer noen ord sagt av Coco Chanell » Kjærlighet består ikke av store følelser og hengivenheter, av tragedie eller lykke, man av de små hensyn i det daglige liv. Din familie får masse kjærlighet gjennom maten du lager til hverdag og fest. God juleklem til alle fra fetter luis.

    Ps: Skal prøve rettene senere.

  2. Charls sier:

    Tusen takk fetter Luis, Coco Chanel sitatet falt i smak.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>