Publisert 9. desember 2011:

Pepperkake – is

 Klassiske julesmaker kan med fordel prøves med nye vindklinger, min siste eksperimentering er en pepperkake-is. Den ble direkte en hit hos meg, knall god is som er like enkel og lage som en vanilje is, eller det er en vaniljeis tilsatt pepperkaker. Siden jeg ikke er så glad i og bake julekaker kjøpte jeg  mine favoritt pepperkaker Annas fra Sverige. Men jeg liker å leke litt på kjøkkenet og lage nye  spennende ting med julesmaker. Pepperkake-isen skal jeg bruke til en dessert som jeg skal ha en dag i julen, desserten har flere jule elementer i seg og kommer på blogg en av de nærmeste dagene. 

Pepperkake-is

 Du trenger: 5 dl kremfløte, 5 dl H melk, 10 eggeplommer, 120 gr sukker, 45 gr gode pepperkaker, en halv vaniljestang, 2 ss glukose eller cornsyrup. Kok opp fløte og melk med sukker og vaniljestang, ha eggeplommer i en bolle og pisk de sammen. Hell over fløtemelken under omrørning, hell tilbake i kjelen og varm til fløtemelken tykner lett (ta gråtest). Trekk kjelen fra varmen ha i pepper kakene og kjør med stavmikseren til pepperkakene er helt most, det tar 4- 5 min, sil dette over i en bolle og rør inn glukose å sett kaldt noen timer for å stablisere smakene. Kjør i ismaskin eller sett i frys og rør hvert 15 min til isen har softis konsistens.

 Kjempe god is med smak av jul.

 Isen smaker godt som den er, men blir fantastisk sammen med varme bær.

 Gled deg !

foto: charls

 

Warning: Creating default object from empty value in /customers/0/4/7/charls.no/httpd.www/wp-includes/comment-template.php on line 663

9 svar til Pepperkake – is

 1. Hanne Alice sier:

  Nam! Dette må prøves:)Så genialt å tilsette pepperkaker i isen.

 2. Oda sier:

  :) Ukens utvalgte!
  Julemathilsen fra Oda

 3. Runar sier:

  Fantastiske bilder og en god oppskrift, men hva er gråtest? Synes det er vanskelig å vite hvor mye egg- og melkeblandingen skal varmes opp igjen.. På forhånd takk!

  Runar

  • Charls sier:

   Hei, Runar. Tusen takk, det kan være litt vanskelig å forklare på bloggen. Hos meg ligger det i fingrene eller jeg kjenner når is-smeten er nok legert. Gråtetest* er at du har en slikkepot i is-smeten, løfter den opp og har den på høykant, tar fingeren og drar over gummien. Hvis is-smeten renner med en gang må du legere mer. Når den er nok legert vil ikke stripen flyte sammen igjen. Lykke til.

 4. LivB sier:

  Høres spennende ut. Har lyst å lage dette. Er skikkelig utpå her, men spør likevel: Hvor får jeg kjøpt glukose??

 5. Charls sier:

  Hei LivB.
  Glukose får du kjøpt på apoteket, noen Menybutikker har noe som heter Corn Sirup som kan brukes på samme måte og er mye blilligere.Lykke til hilsen Charls.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>