Publisert 27. november 2011:

Bloggen Charls fyller 1 år

 Dette måtte feires med Tosca kake, som er en av mine favoritt formkaker. Det har gått ett år siden jeg tilfeldig skled inn i bloggmiljøet, det var både skremmende og en usikker arena for meg siden jeg ikke hadde særlig gode data kunnskaper, og har ett «skrive handikapp» (dysleksi). I tillegg til det hadde jeg vært ca 8 år borte fra kokke yrket. Men jeg hoppet i det, og med en utrolig innsats fra min datter, med data, skrive og foto hjelp. Dette har dette vært givende, spennende og gitt meg mye.

 Bloggen har har hatt flere hundre tusen sidevisninger og jeg har blitt linket til av ulike seriøse medier VG, Varden, Side 2, Klikk.no Sol mat osv. Jeg fikk også muligheten til å vise frem min matfilosofi med et lite mini intervju i Maiso mat og vin og senere ble jeg og bloggen omtalt med et stort intervju i bladet Dyslektikeren. Og det stoppet ikke der, i sommer ble ieg kontaktet av Oda på Matprat som inviterte med til å bli med på en storsatsning fra matprat. De ville lage en matbloggportal (matbloggerne) og inviterte 7 utvalgte profilerte matblogger, og her hadde matprat lyst til å ha med »Charls – det beste jeg vet» det var spennende, nervøst, usikkert og litt skummelt på en gang.  

 Charls det beste jeg vet 1 år. Det feires med kake og fyrverkeri på kjøkkenet.

 Tosca kake

Du trenger: 3 egg, 170 gr sukker, 125 gr hvetemel, 100 gr smør, 3 ss fløte, 1,5 ts bakebulver. Egg og sukker piskes til eggedosis, sikt i mel og bakepulver og vend dette sammen med slikkepott. Smelt smøret, trekk fra varmen, ha i fløten og vend i dette forsiktig. Hell dette i en smurt form på ø 22 cm og stek den på 175 grader i 35 til 40 min ( ikke stek den for mye, da blir den fort tørr).

Tosca topping

Du trenger: 50 gr smør, 85 gr sukker, 1 ss fløte, 50 gr skollede mandler. Kutt mandler i skiver, rist de i en tørr kjele til de blir litt møre, tilsett de andre ingrediensene og varm dette opp (ikke koke) bre det utover kaken og stek den videre i 10- 12 min til toppingen er gyllen.  

 Jeg synes Tosca kaken er god som den er, men det er sesong for klementiner så jeg marinerte noen fileter og serverte kaken med marinerte klementin fileter, hakkede pistasj nøtter og krokan is.

Takker for all support, oppmuntring og skryt. Spesiell takk til Julia for enestående hjelp. Takk til min kone som alltid er positiv, blogg kolleger, ekstra takk til blogg Trine, familie, venner, June, Kokkene på Jacob & Gabriel, Anne Marit, alle lesere og følgere av bloggen.

Mat og matlaging er det beste jeg vet. 

foto: charls

Warning: Creating default object from empty value in /customers/0/4/7/charls.no/httpd.www/wp-includes/comment-template.php on line 663

18 svar til Bloggen Charls fyller 1 år

 1. May Kristin sier:

  Gratulerer med et år i bloggverden! Jeg ville ikke vært bloggen din foruten, så jeg er kjempeglad for at du holder koken :) Masse inspirasjon, og ikke minst nydelige bilder. Keep it going :)

 2. Lillith sier:

  Gratulerer med dagen ;)
  Må si meg enig med May Kristin, bloggen din er fantastisk!

 3. Charls sier:

  Takk for det May Kristin, du er bare søt da.

 4. karna sier:

  Gratulerer såmye med jubileumet!!
  Og tusen takk for kakeoppskrifta, nå kan det feires

 5. Henriette S. sier:

  Gratulere så mye med jubileum! Veldig bra for oss leserne at du begynte – Kjempelekker blogg!

 6. Tonje sier:

  Grattis med dagen :-) Her er det alltid mye fristende og lekkert!

 7. Frida sier:

  Grattis på 1-årsdagen. Du har en utrolig flott blogg, med herlige oppskrifter og skikkelig lekre bilder. Gleder meg til fortsettelsen :)

 8. charls sier:

  Takk for det, kos deg med bakingen.

 9. Tora sier:

  Mm! Nam! Gratulerer! Og Toscakake er helt magisk godt! MM!!!Fine bilder også! :) God feiring!

 10. Rachel sier:

  Hei runar :) Fantastisk blogg du har… veldig imponert!! Den toscakaka skal jeg jammen prøve, så bare heelt nydelig ut:)
  Gratulerer så mye på etterskudd med 1 årsdagen!!:)

 11. Charls sier:

  Rachel: Tusen takk for det, så koselig at du finner bloggen innspirerende, lykke til med bakingen.

 12. Helen reiersrud Johnsen sier:

  Hei Runar, er for første gang inne på din blogg. (tror d var mamma Elisabeth, som tipset m.) bruker mye oppskrifter fra div blogger. Din ser veldig delikat og fristende ut, kan garantere at jeg vil prøve ut oppskriftene dine. God jul til deg Runar !

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>