Publisert 2. november 2011:

Hvit sjokolade-pudding med solbærcoulis

Klassisk sjokoladepudding kjenner de fleste av oss igjen, som en god pudding med fyldig sjokoladesmak,  vel og merke om den er hjemmelaget med ekte sjokolade!  Og her må jeg si at den fabrikkproduserte blekner i forhod til  den selvlagde. Da jeg var barn, ble fabrikkvarianten av sjokoladepuddingen med vaniljesaus ofte servert til søndagsmiddagen, og den var obligatorisk  i barneselakap. Men, denne puddingen kan også lages med hvit sjokolade og gi et utmerket resultat. Bare bare glem vaniljesausen til hvit sjokoladepudding, for her er det andre ting som fungerer bedre. Her følger noen forslag som jeg mener passer fint: solbærcoulis, pasjonsfruktsaus, mørk sjokoladesaus, blåbærcoulis eller bringbærcoulis.

Jeg er opptatt å få høstet av sommerens og høstens bær og har en hel del bær liggene på frys fra bærsesongen. Jeg  fant frem noen gode økologiske solbær fra fryseren og lagde en god frisk solbærcoulis til den» hvite puddingen».

Solbærcoulis

Kok en sukkerlake av 1 dl sukker og 1 dl vann, avkjøl laken og kjør den hurtig sammen med 400 gr tinte solbær i en blender. Sil blandingen og du har en solbercoulis (så enket og så godt). Om du synes det er for lite sukker, tilsetter du litt mer,  men unngå mer sukkerlake for da blir coulisen for tyntflytende.  

Hvit sjokoladepudding

Du trenger 6 dl fløte, 350 gr hvit sjokolade, 2 dl yoghurt 10% fett, 1,5 dl H- melk, 1/2 dl appelsinjuice eller appelsinlikør, zest av en halv appelsin og 2 ss sukker og 10 plater gelatin. Jeg bruker appelsin og yoghurt for og få friskhet i puddingen. 

Kok opp fløten med appelsin zest og sukker og trekk  kjelen fra varmen. Rør inn sjokoladen (i biter), bløtlegg gelatiplatene, kok opp melken og trekk melken fra varmen. Ha i gelatinen og rør om til den er smeltet. tilsett så gelatinen i kjelen med fløte og sjokolade. Rør så inn appelsinjuice eller likør. Hell dette i en form som rommer ca 1,2 liter eller i porsjonskåler/pene glass. Sett   sjokoladepuddingen til avkjøling, men ha litt tålmodighet et par til tre timer. Rekker til ca 8 personer.

Livet hadde ikke vært det samme uten god dessert!  Kos deg!

Foto: charls

Warning: Creating default object from empty value in /customers/0/4/7/charls.no/httpd.www/wp-includes/comment-template.php on line 663

6 svar til Hvit sjokolade-pudding med solbærcoulis

 1. Rune sier:

  Ai, ai, ai, det så bare lekkert ut! Skal garantert prøves ut i Konfekteriet.

 2. Nyte sier:

  Det var en utrolig god ide, må prøves !

 3. charls sier:

  Tusen takk for fine kommentarer…

 4. Marit sier:

  Denne så kjempegod ut! Et lite spørsmål, når blander du i yoghurten?

 5. charls sier:

  Hei Marit, beklager sen svar men du rører inn yoghurten rett for du heller i formen. Takk for tilbakemelding.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>