Publisert 30. oktober 2011:

Bresert lammeskank med røbetcouscous

 Med rosmarin-sitron yoghurt, det er ennå tid igjen av lammesesongen så det er bare og nyte. Skank (knoke) er mitt favoritt kjøtt enten det er fra gris, lam eller kalv. Kjøttet er smaksrikt og mørt (om du er tålmodig) og passer til rustikk mat med mye aromater. Rødbet-couscousen kom til ved en tilfeldighet for noen dager siden, det blir liggende mye grønnsaker på kjøl som jeg ville få brukt opp, og bestemte meg for og lage en grønnsakscouscous med det jeg hadde. »Oops» plutselig hadde jeg en ny smaksrik couscous med fantastisk farge. Så i dagens innlegg er det lammeskank og rødbetcouscous med dampede rosenkål som er på menyen.

Jeg breserte (brune for så og koke under lokk i ovn eller kjele) skankene ca 350-400 gr stk i lammekraft med masse gode aromater som stjerneanis, kanel, corianderfrø, laurbærblad, frisk rosmarin, sitonskall, appelsinskall, hvitløk, løk, gulrot og kikkomansoya i 1-1/2 time. Skankene er best om de er skikkelig møre.

 Litt av krafta etter breseringen kokte jeg inn med litt kikkoman og honning til tykkflytende saus og penslet det på skanken.

Til 4 personer

Couscousen lagde jeg slik: 2,5 dl couscous trekte jeg i 2,5 dl kyllingkraft sammen med terninger av 1 rødbet, ett 1/2 eple, noen bløtlakte aprikoser, litt rødløk, et fedd hvitløk og litt salt. Følg anvisningen på pakken.     

  Rosmarin-sitron yoghurt: 2 dl tyrkisk yoghurt (3,5%) tilsettes noen kvister ekstra fint kuttet rosmarin, zest av 1/3 sitron og litt honning. Røres sammen med noen dråper sitron og litt salt, la trekke noen timer.

Dette er nydelig smaksrik rustikk mat som er gjerrig på fett, som kan nytes med bare gaffel siden lammeskanken har håndtak.

foto: charls

Warning: Creating default object from empty value in /customers/0/4/7/charls.no/httpd.www/wp-includes/comment-template.php on line 663

5 svar til Bresert lammeskank med røbetcouscous

 1. Trine ;) sier:

  Dette ser godt ut! Og flotte bilder, ser ut til at du har fått dreisen på det nye kameraet ditt! ;)

 2. charls sier:

  Takk Trine.Ja her må jeg skryte litt av meg selv.Maten smakte utrolig godt mange spennede smaker i en og samme rett.Liker at du synes bildene er fine,det har vært så morsomt å fotografere med speirefleks en helt ny verden.Er selv fornøyd med bildene.

 3. Atle sier:

  Skank er høyt oppe på min topp-ti-liste nå på høsten. Kul og fresh vri med cous-cous istf klassisk potetmos!

 4. charls sier:

  Hei Atle, ja dette er en meget god ny vri,som du må prøve.
  Ja du sier noe skank (knoke) fantastisk kjøtt….

 5. Aspen sier:

  Keep it cimong, writers, this is good stuff.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>