Publisert 9. oktober 2011:

Varm flytende sjokoladekake

På søndager er det tradisjon å ha dessert i min familie. Det er en tradisjon jeg har tatt med meg fra barndommen. På 60/70-tallet da jeg var liten var det alltid litt finere middag på søndager: stek med surkål, lapskaus, vilt som far hadde jaktet eller annen næringsrik husmannskost. Min mor var utrolig flink på denne typen mat og overrasket alltid med forskjellig dessert på søndager. Det gikk mye i puddinger den gang: semulepudding eller mandelkjernepudding ofte servert med rød saftsaus, sjokoladepudding og karamellpudding. Det var mye halvfabrikat, men det gjorde ingenting for det smakte uansett!

Vi hadde en litt enklere middag i dag og jeg hadde lyst til å lage en god dessert. Dette er en enkel og rask sjokoladefondant, men utfordringen ligger i å steke den perfekt. Jeg serverte den varme, flytende sjokoladekaken med to hjemmelagede sorbeter, tindved og blåbær, og litt villbringebær-coulis. Oppskrift på sorbet finner du her.

 Oppskrift til 5 kaker
Du trenger: 95 gr mørk sjokolade 60-70 %, 90 gr smør, 90 gr sukker, 3 egg, 50 gr hvetemel.

Visp egg og sukker til eggedosis. Smelt smør i en kjele, tilsett sjokolade og løs opp. Vend sjokoladerøren i eggedosisen. Sikt i melet og vend til røren er blandet. Ha dette i smørte og melede engangsformer av aliminium. Dette synes jeg fungerer best siden kakene er skjøre og disse formene er fleksible. Stek på 210 grader i ca. 7-8 minutter. Obs: Steketiden her kan variere.

Warning: Creating default object from empty value in /customers/0/4/7/charls.no/httpd.www/wp-includes/comment-template.php on line 663

6 svar til Varm flytende sjokoladekake

 1. Jeg sa til roomien min etter middag at det hadde vært godt med en skikkelig sjokoladedessert i dag, og så finner jeg dette flottet innlegget. Fikk ikke mindre lyst på sjokoladedessert nå, selv om magen er fylt opp av kinosnop. Så nydelig ut :)

 2. Jonas sier:

  Jeg har fulgt bloggen din over lengre tid. Takk for mange superfine innlegg! Tidligere har jeg abonnert på RSS-feeden for å få med meg nye innlegg, men det ser ikke ut til å fungere etter at du gikk over til Matprat sin plattform.

 3. Linn sier:

  En fantastisk klassiker som slår an hver gang ;) Vakkert :D

 4. charls sier:

  Takk for fine kommentarer…fint at bloggen kan friste.

 5. Noen virkelig kvalitet artikler på dette nettstedet bokmerke. ;) ;)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>