Publisert 7. oktober 2011:

Salt, søtt, seigt, sprøtt

Dagens kake er en snickers-inspirert kake som er en enkel røre-sammenkake uten steking. Denne kaken er en blanding av frokost, snacks, pålegg, godteri, sjokolade og gourmetsalt. Denne kaken må smakes! Den er bedre enn den originale snickerssjokoladen, men her må jeg advare kalorifanatikere: Dette er en bombe av rang. Av oppskriften kan du også lage petit four (konfekt) eller stenger som dyppes i sjokolade.

Du trenger: 7 dl kellogg’s cornflakes, 1,5 dl salte peanøtter, 350 gr peanøttsmør (et glass, grov type), 1,5 dl sukker, 1,5 dl sirup, 1 dl varmt vann, 60 gr smør, en liten klype maldonsalt (eller så mye blodtrykket tåler), 200 gram melkesjokolade.

Som pynt dyppet jeg litt cornflakes og peanøtter i mørk sjokolade som kontrast til både smak og farge.

Bland cornflakes, peanøtter og peanøttsmør forsiktig sammen. Smelt sukker til mørk karamell (men ikke brent). Ha i 1 dl varmt vann litt og litt mens du rører det inn til du har en fin, glatt og gyllen karamellsaus. Ha i sirup, bland sammen og kok inn 3 minutter. Rør så inn små klikker med smøret til du har en glatt saus. Tilsett litt av maldonsaltet og kok inn ytterligere, maks 3 minutter. Tilsett resten av maldonsaltet  i cornflakes- og peanøttblandingen og hell over den varme karamellen. Rør forsiktig om til det er godt blandet.

Ha matpair i bunnen på en 21 cm springform (ikke på kantene). Ha i massen og trykk den fint ut til kantene. Sett den kaldt en time. Smelt 200 gr melkesjokolade og hell det over. Jeg brukte en 40 % melkesjokolade fra Valhrona, men det går bra å bruke den norske, klassiske melkesjokoladen også. Sett kaldt.
Serveres vel romtemperert.

Som jeg tidligere har skrevet er bloggen min nå en del av Matprat. Jeg er så heldig å være en av 7 utvalgte matblogger som er profilert på Matprats bloggportal. Besøk gjerne de 6 andre dyktige bloggerne: Trines matbloggHobbykokkenLars spiser, drikker og synserVilla perlesukkerEnestående matPå kjøkkenbenken.

Fotograf: Julia Isabelle

Warning: Creating default object from empty value in /customers/0/4/7/charls.no/httpd.www/wp-includes/comment-template.php on line 663

5 svar til Salt, søtt, seigt, sprøtt

 1. May Kristin sier:

  Wow! Dette så fantastisk ut. *Vann i munnen*

 2. Tove Halse Digernes sier:

  Hei du! Det er alltid like stas å kome inn på bloggen din! Og så er du så heldig som har slik ei dyktig fotografdatter!!!

  God helg til deg og dine! Denne kaka må prøvast snart….

  ToveHD

 3. Heidi sier:

  Denne så herlig ut! Hva med å bruke smørbukk + fløte for å lage karamellsausen? Kan denne kaken fryses forresten? Jeg bør neppe spise så mange kallorier på 1-2-3 nemlig.

 4. Ellinor sier:

  Dette så fristende ut… tror jeg må prøve å lage den til julekonfekt :)

 5. Siri sier:

  Jeg lagde denne kaken til en bursdag i går, ble en kjempe bra! Takk for at du har introdusert meg for min nye yndlings kake :)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>