Publisert 19. september 2011:

Traktkantarell-cappuccino med pata negra-chips

 En stor kopp med smaksrik luft.

Her om dagen hadde jeg en fantastisk tur i skogen i nydelig høstvær. Turen gav mye traktkantareller og litt steinsopp, så jeg bestemte meg for å lage en traktkantarell-cappuccino med pata negra chips. Jeg kaller det cappuccino pga. det luftige skummet og måten jeg serverer det på. Kokker tøyer stadig menyspråket. Jeg har ikke vært så veldig fan av traktkantarell, men etter at en jobbkollega tipset meg en måte å bruke den på slik at den unike soppsmaken kommer til sin rett har jeg endret innstilling. Det viser seg at «trattisane» (uttrykk jeg har med meg fra Sverige) er en god matsopp som passer fint til tørking for senere å bruke til saus, suppe og buljong. Denne soppen synes jeg også er nydelig smørstekt.

Trattisar.
Jeg stekte ca. 400-500 gr sopp med sjalottløk i litt olje og smør, tilsatte ca. 1 dl tørr sherry og kokte dette inn. Så hadde jeg dette over i en kjele med 1 liter h-melk, 3 dl fløte, noen spiseskjeer smør og lot dette trekke en 30 minutters tid. Deretter kjørte jeg dette sammen med blender (kan også bruke stavmikser) og silte dette. Smaket til med salt og pepper, eventuelt noen dråper sitron og mer smør. Jeg hadde suppen i en kremsprøyte og laget espuma. Man kan også bruke en stavmikser og skumme opp suppen. Serveres i store kopper. Som cappuccino pulver brukte jeg tørket steinopp,som jeg knuste til pulver i en mortel.
Pata negra-chips lager jeg ved å legge skinken mellom matpapir med en metallplate over med noe tungt på. Dette for at skinken ikke skal krølle seg. Stekte dette på 80-100 grader i ca. 45 min.

Pata negra er best i naturlig tilstand, men som chips får den et nytt visuelt uttrykk som passer cappuccinoen.
Den crispy teksturen gjør cappuccinoen mer spennende.
Foto: Charls
Warning: Creating default object from empty value in /customers/0/4/7/charls.no/httpd.www/wp-includes/comment-template.php on line 663

5 svar til Traktkantarell-cappuccino med pata negra-chips

 1. Frida sier:

  Lekkert!

 2. karna sier:

  HeiDette er en av de fineste matbloggene jeg har sett/vært borti. Lekre bilder og tekst, akkurat som en kokebok til å kose seg med. Blogger selv ikke om mat, men liker veldig godt å lage mat og finner mye inspirasjon på nettet. Legger der til og kommer tilbake for mer lesing.

 3. charls sier:

  Frida: Takk for det..Karna: Tusen takk for det, denne kommentaren satt jeg utolig stor pris på….

 4. Eldbjørg sier:

  Herlige bilde pg spennende oppskrifter.
  Kom hjem med 5 kg traktkantarell i dag. Leter hvordan jeg kan benytte de best mulig

 5. Adelheid sier:

  Hei ! Har laget denne suppa – ble fantastisk. Har du noen forslag til vin som passer til?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>