Publisert 20. juli 2011:

Markjordbærsorbet – sensuell smak

Som jeg har skrevet tidligere har det vært et fantastisk markjorbær-år, i alle fall for meg. Jeg har aldri plukket så mye markjorbær tidligere. Det har faktisk blitt ca 4 liter, noe jeg har gledet meg over både med tanke på plukkingen og ikke minst på det spennende jeg kan lage av dette fantastiske bæret. Et eksempel er denne fantastiske sorbeten som har en lang og rik smak av markjordbær.
Sorbet
400 gr markjordbær (her kan du med fordel bruke fryste), 4-6 dl sukkerlake (1 til 1) avhengig av hvor gavmild du er, hvor konsentrert smak du liker eller hva du har for tilgang til bær. Dette kjøres i blender ca ett minutt, siles og så røres det inn 2 ss glykose, corn sirup eller golden sirup til det er løst opp. Juster smaken med sitron, ikke for mye. Kjør til slutt i ismaskin.
Fantastisk, rik, søt, frisk og sensuell smak.
Fotograf: Julia Isabelle

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>