Publisert 11. juli 2011:

Tid for blåbær: Blåbærterte

Det er blåbærtid. Huff, henger det ikke litt høst i luften når jeg nevner det? Ikke det at høsten er noe problem for meg, det er jo tiden for gode soppturer, bær, jakt og med det sesong for viltkjøtt – noe jeg elsker å tilberede og spise. Når jeg først nevner sopp kan jeg jo informere om at det antakeligvis kommer til å bli et fantastisk soppår i år (jeg har allerede plukket mine første). Jeg synes derfor høst er en fin tid, men det som kommer deretter kan jeg styre meg for. Heldigvis er det fortsatt mye »sommer» igjen. Her om dagen bestemte jeg meg for å dra på blåbærtur. Ikke akkurat en blåbærtur med ryggsekk, blåbærplukker, termos, tørr brødskive og gummistøvler fulle av norsk natur. Hos meg går jeg ned på kjøkkenet, setter på noe god klassisk musikk eller opera, tar på meg sandalene, går ut kjøkkendøra og 4 skritt seinere står jeg i blåbærlyngen og plukker antioksidanter. Fantastisk å kunne bo slik. Her har jeg rikelig med blåbær, tyttebær, villbringebær og som jeg har nevnt tidligere; markjordbær. Rett utenfor kjøkkenvinduet.
Bruk naturen; forsyn deg av gratis og unike råvarer med stort næringsinnhold og bredt anvendingsområde. Av blåbær kan man f.eks lage: Kaker, terter, kjeks, is, sorbet, saft, syltetøy, gele, pannacotta, fromasj. Her kunne jeg fortsatt å ramse opp i en uke…
Tips: De første blåbærene passer utmerket til terter o.l. siden de ikke er så saftige som seinere i sesongen. Da har man lettere for å få sprø tertebunn.
Her har jeg prøvd oppskriften til Sverre Sæthres blåbærfyll fra Den store kakeboka i en Vahlrona mørdeigbunn. Servert med hjemmelaget Tahitivaniljeis – antakeligvis verdens beste is. Kommer tilbake til denne.
Foto: Charls
Warning: Creating default object from empty value in /customers/0/4/7/charls.no/httpd.www/wp-includes/comment-template.php on line 663

4 svar til Tid for blåbær: Blåbærterte

 1. Hverdagslivet sier:

  Heldige deg som kan gå ut kjøkkendøra og plukke friske deilige bær! Sånn skal jeg også bo en dag..Men først skal minstemann bli stor, sier han. Heldigvis har vi en hytte med flott natur. Sjøen foran oss som fisker vår egen middag fra, og naturen bakom som byr på det meste, der trives jeg. Her på Vestlandet (Sandnes) arrangeres det soppturer hver høst, det gleder jeg meg til, men først vil vi ha sommer. Denne paien så fristendes ut! Jeg vil ta en titt på linken din å se om det er noe jeg kan mestre, for blåbær ELSKER vi!:)Er det lov å spør om du tar bildene selv? I såfall er jeg imponert! Har selv problemer med å finne "det rette lys", og vurderer å kjøpe meg en lyskaster..Natta fra Vestlandet!Anne Karin

 2. Charls sier:

  Takk for kjempekoselig kommentar! Du er jo heldig som bor med den fantastiske vestlandsnaturen. Jeg tar mye av bildene selv, men har også en fotografdatter som fotograferer for meg av og til. Det står oppgitt i bunn av innlegget hvem som har fotografert. Vi bruker kun naturlig lys, enten ute eller inne ved et vindu.

 3. Mat på Bordet sier:

  Fantastisk pai og fantastiske bilder!!Her er buskene utenfor døren ferdig plukket så det bærer nok til skogs (som er bare 10 minutter unna) før noen andre får samme idé og alle bærene blir borte…

 4. Hverdagslivet sier:

  Hei igjen og takk for tilbakemeldingen. Jeg burde jo sett at det sto hvem fotografen er, men blir så oppslukt av de delikate bildene.. Dårlig med lys hos meg da huset har store overbygg rundt det hele, men å ta bilder ute var jo en god ide, takk for det!:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>