Publisert 26. juni 2011:

Søte, smakfulle norske jordbær

Jordbær og gode sommerminner
Endelig er jordbærsesongen i gang. Tror det er flere enn meg som synes at jordbær er synonymt med sommer. Enn så lenge har disse søte, røde, vitaminrike bærene vært tamme og smakløse og ikke minst sure, noe som kommer av mangel på sol. Men de siste jeg kjøpte i Buskerud i går var meget bra, så nå blir det mye kreativ kokkelering med jordbær og markjordbær i kommende uker. Jeg tror det skal bli bra med markjordbær i år, ser slik ut på mine smultronställen, men da må vi ha mer sol og varme de neste ukene.
Jeg kjenner ingen som ikke liker jordbær eller har et forhold til dette bæret. Man kan nesten ta en parallell til is – jeg kjenner heller ingen som ikke liker is, så det er noe stort sett alle liker. Jordbær er også forbundet med mange fine minner om sommer, sol, ferie, camping, besteforeldre og den gamle naboen der du bodde da du var barn. Og i mitt tilfelle og sikkert mange med meg: sommerjobb med å plukke jordbær. Utrolig kjedelig var det og ikke ble det penger av det heller. Kanskje ikke så rart når annenhvert bær som forlot sitt rette element havnet i munnen i stedet for i kurven. Etter timer og dager i åkeren var det bare ryggen min som var mer rød enn fingrene. Solbrent så det holdt og jeg så ut som en nykokt hummer. Sånn var det å være barn på tur uten foreldre til å passe på at ryggen ble sauset inn med solkrem. Det ble aldri noen penger av bærplukkingen for min del, og sikkert ikke så mye bær på bonden heller, men det jeg fikk er gode sommerminner. 
Norske jordbær sammen med årets første markjordbær, som jeg liker og kalle «rød diamant».
Tradisjonen hos meg er at årets første jordbær skal nytes med fløtemelk (60% fløte og 40% h-melk) eller matfløte og sukker. Det er selvfølgelig mye spennende å lage av dette bæret, men det kommer jeg tilbake til senere. Grunnen til at jeg spiser de første norske jordbærene på denne måten, nesten naturell, er for å få mest mulig feeling med den søte, sensuelle smaken av de norske jordbærene. Smaken av norsk sommer.
Kos deg i sommer, det er du fortjent!
Foto: Charls 
Warning: Creating default object from empty value in /customers/0/4/7/charls.no/httpd.www/wp-includes/comment-template.php on line 663

6 svar til Søte, smakfulle norske jordbær

 1. Cafelatter sier:

  Mmmm…sommerstemning! Ser fram til å få tips til andre serveringsvarianter av jordbær :-)

 2. GryNoKa sier:

  Du tar vakre bilder, og serverer nydelig mat! : )

 3. charls sier:

  Tusen takk for hyggelige kommentarer.

 4. Monica sier:

  Sier det samme, utrolig flotte bilder, og tennene mine løper i vann :) Kjempeflott blogg.

 5. pepperkverna sier:

  Alltid en glede å stikke innom deg…….Ønsker deg en god og smakfull sommer! Hege

 6. Charls sier:

  Tusen takk for fantastiske tilbakemeldinger på bloggen..god sommer til dere også kos dere.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>