Publisert 19. juni 2011:

Dorade Royal med Østby-asparges

Dorade Royal
Dorade er en eksklusiv og oppskattet middelshavsfisk, en nydelig fisk sådan som er hvit og fast i kjøttet med mild lett fiskesmak, men med karakter. Jeg kan ikke skryte på meg hverken å ha spist mye eller å ha gode kunnskaper om denne delikate og vakre fisken. Men det jeg kan si utifra min matkunnskap er at dette er en nydelig fisk som tåler mye aromater. Fisken passer utmerket på grillen, til helsteking eller til baking. Dette er en fisk jeg vil jobbe mer med.
 Jeg tilberedte den med norske Østby-asparges, ovnsbakte aromatomater og sitronsmør.
Tilbereding av dorade
Dorade Royal: En ferdig renset dorade på ca 500 gram fri for gjeller snittes og gnies inn med salt og pepper. Ha smør og litt frisk timian i snittene og grill i ca 4 min på hver side.
Asparges: Kokes i 3-4 min i lettsaltet vann med litt sukker.
Tomatene: Ha gode aromatomater i en skål og hell over god olivenolje så det dekker opp til midten av tomatene. Til slutt har du på litt finsnittet sjalottløk og hvitløk i skiver, og baker tomatene i ca 10-12 min på 200 grader.
Sitronsmør: Smelt 2-3 ss smør i en kjele og tilsett 1-1,5 ss sitronsaft. Smak deg fram til hvor mye syre du liker og bland dette sammen, her kan du også tilsette litt finsnittet timian.
Stor matopplevelse
Dette er en fantastisk fiskerett som jeg kan anbefale på det varmeste. Jeg kan ikke huske å ha smakt en
 fiskerett som var så ren og ærlig i smakene.  Den enkelte råvare kommer til sin rett, og dette er en av mine største opplevelser når det gjelder fisk. Jeg virkelig elsker disse råvarenes egenart.
Photo by Charls.
Warning: Creating default object from empty value in /customers/0/4/7/charls.no/httpd.www/wp-includes/comment-template.php on line 663

2 svar til Dorade Royal med Østby-asparges

  1. Anonymous sier:

    Hei.Jeg spiste denne fisken for første gang idag på restaurant, og vil absolutt spise den igjen. Jeg lurer på hvor du får tak i denne fisken? Et lite mattips:Tilbereding av asparges gjøres som oftest i vann. Jeg bruker å steke dem. Da blir de nydelige, og bevarer mye mer av smaken. Ha panna veldig varm. legg aspargesene i tørr panne, og la dem få brune stekeflekker. Du hører at de freser/putrer. Rull dem ofte i panna. Når de er ferdige tar du av panna fra plata, og har i en klatt smør. Vend aspargesene i smøret og legg på tallerken rett før servering. Mvh mann fra Fredrikstad

  2. charls sier:

    Hei Fredrikstad-mann:takk for tips angøende steking av asparges.Dorade Kjøper jeg hos Brødrene Berggren i Sandefjord.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>