Publisert 9. juni 2011:

Filetto-rosso av tunfisk med mango- og fenikkelsalat

Filetto-rosso lager man av både kjøtt og fisk, og det spises kaldt. Dette er nydelig sommermat og passer like godt som hovedrett og som forrett. Retten er ikke mer komplisert enn å steke egg og bacon, det viktigste er at du har tunfisk av høy kvalitet og er meget forsiktig med varmebehandlingen. Som det ligger i ordet filetto-rosso, så skal kjøttet/fisken ha rå kjerne.
Tunfisk
Kutt tunfisken i rektangulære biter, smør dem inn med olje og grill 60 sekunder på hver side. Jeg brukte grillpanne siden det kan være vanskelig å få nøyaktig grillmønster på fisk fra grillen. Fisken har lett for å henge seg fast. Salt, peppre og avkjøl fisken. Bruk ca. 150 gram tunfisk pr. person til hovedrett og ca. 75 gram til forrett.
Mango- og fenikkelsalat
Kutt 1 stk middels stor fenikkel i meget tynne skiver på mandolin. Ha skivene i iskaldt vann tilsatt sitron og la ligge i vannet ca. 10 minutter for å bli mer crispy. Kutt en halv mango i strimler og bland dette sammen med fenikkel, god olivenolje, sitronsaft, og litt grovt kuttet koriander salt og pepper. Dette gjøres rett før servering.
Avokado
Kutt 1 stk avokado i grove terninger og mariner dem i god olivenolje, limesaft, litt cayennepepper, salt og pepper.
Soya- og limesirup
2 ss søt soya blandes med 1 ss ferskpresset limesaft.
Beregnet til hovedrett for 2 personer.
Photos by photographer Julia Isabelle
Denne retten er bare helt fantastisk og passer spesielt godt for sushi-elskere. Som jeg nevnte innledningsvis er dette enkelt å lage og ting kan gjøres klart i forveien. Du får mindre stress og mer tid til gjestene.
Denne retten serverer jeg gjerne med hjemmelaget parmesan&svartpepper-baguett.
Kommer tilbake med oppskrift i et seinere innlegg.
Photo by Charls
Charls-detbestejegvet presentert i Maison Mat & Vin
Jeg har i mange år vært sykt opptatt av mat-, interiør- og designblader. Jeg har alltid hatt lyst til å få muligheten til å få være representert i et matblad siden mat, kokkekunst og råvarer er min store lidenskap.  Og ikke minst all glede og stemmning mat og drikke i felleskap gir. Dette er en utrolig fin måte å få vist frem min blogg og det som er min matfilosofi. (Retten i inlegget er ikke i bladet).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>