Publisert 29. mai 2011:

Bruket – nytt matkonsept i Hjellen

Lørdag kveld var jeg sammen med min kone gjest på nye Bruket restaurant i gamle To måkers lokaler. Det er alltid spennende med nye matkonsepter i byen og dette har jeg vært veldig spent på. Spesielt siden det er Skiens fineste beliggenhet for restaurantdrift. Jeg har fulgt med under oppussingen og forsto tidlig at dette skulle bli et interessant konsept med mennesker bak som har feeling og kunnskap, og som er villige til å investere i konseptet. Jeg føler også at eierne bak restauranten mener det de gjør. Bruket skal i tillegg til å være restaurant også ha et lunsjalternativ der de satser på god lunsjmat lagd med gode råvarer til en hyggelig pris.
Tam og hans personale gjorde det ytterste for at vi skulle føle oss velkomne, og jeg synes staben oppførte seg rolig og proffesjonelt til å være 2. dagen restauranten er åpen. Personale var det nok av, jeg har aldri opplevd en restaurant så godt bemannet her omkring før. Det er å ta gjester på alvor.
Bruket restaurant har en begrenset meny nå i starten for å få inn rutiner og for å gi personalet tid til å jobbe seg inn på en ny arbeidsplass. Dette synes jeg er en fornuftig tanke og det er noe som kommer gjestene til gode.
Bruket hadde grillbuffet (alt grillet på denne utrolige vedfyrte grillen) nå i åpningshelgen som eneste alternativ på kveldsmenyen. Ikke noe negativt med det for min del, så lenge det som blir grillet og servert er av god kvalitet og er velsmakende. Og det var det! Her ble det grillet økologisk and og kylling fra Holte gås og and, entrecote og svinenakke servert med gode bakte poteter og en salatbuffet som var delikat, variert og velsmakende. Jeg gleder meg til å smake på retter fra fremtidige menyer!
Økologisk and fra Holte. Saftig og god.
Konsentrerte og rolige kokker er et godt tegn.
Dessert: Sjokoladekake laget på couverture med en god tjukkmelk-sorbet og karamell.
Restauranten har blitt fin, lys og trendy. Den er oversiktlig med spennende fargevalg, designlamper og fantastiske møbler. Det er ikke overmøblert (plass og luft er stikkord her) og stolene har en perfekt sittekomfort.
Utsikten fra mitt bord. Ikke noe å si på den, selv på en grå dag som dette.
Bruket er et spennende konsept som jeg ønsker varmt velkommen til byen, restauranten har jo blitt en perle av en plass. Med de store utearealene, design-utemøblene og en fin og varm sommer kommer dette til å bli veldig bra.
Og da sier jeg gratulerer til eiere og personal og lykke til!
Warning: Creating default object from empty value in /customers/0/4/7/charls.no/httpd.www/wp-includes/comment-template.php on line 663

5 svar til Bruket – nytt matkonsept i Hjellen

 1. Anonymous sier:

  Hei Runar. Artig at du "anmelder" resturanter også. Dette stedet hadde ikke jeg visst om hvis ikke du hadde skrevet så fint om det. Dette må prøves i løpet av sommeren. Line :-)

 2. Charls sier:

  Hei Line. Joda, det hender at jeg må prøve noen nye restaurantkonsepter også. Er de bra så skriver jeg om de. :)

 3. Alexander&Heidi sier:

  Veldig fin blogg og Skien trenger slike steder som dette.Takk for info..!.:-) Mvh Mat- og vinentusiast,Alexander.

 4. Lars sier:

  Hei Runar! Jeg var å spiste på Bruket i går. Desverre var det en gedigen nedtur. Flott sted, hygelig betjening, men "ingen hjemme" på kjøkkenet. Ble så skuffet at jeg valgte å ikke skrive artikkel om dem i TA – det ville de ikke vært tjent med. Håper at de tar seg opp på kjøkkenet etterhvert. Det hjelper ikke med fanzy interiør pm det ikke brukes tid og ferdighet på kjøkkenet! Du skulle stått ved grytene her :)

 5. Charls sier:

  Alexander: Takk for tilbakemelding, det varmer. :) Lars: Synd du opplevde det slik, mitt første besøk på restauranten var fantastisk. Tusen takk for komplimentet!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>