Publisert 27. mai 2011:

Klassisk fransk eplekake

Granny Smith
Når solen er fraværende og det føles mer ut som senhøst enn at sommeren er rett rundt hjørnet, da kan det gå utover humør og lyst, og dagene blir litt tunge. Tror ikke det bare er undertegnende som vil ha sommer og varme nå, men man får ikke gjort noe med været. Jeg bestemte meg for å lage litt glede selv ved å bake en nydelig eplekake, en fransk type som bare er helt utrolig god og velsmakende. Tror det skal noe til for å finne en eplekake som matcher denne. Franskmenn elsker denne og den finnes på et hvert konditori i Frankrike.
Mørdeig: 200 gr hvetemel og 100 gr romtemperert smør kjøres gult i hurtigmikser, bland raskt inn 1/2 dl vann sammen med salt. Pakk inn og avkjøl minst en time, helst lenger. Kjevle ut deigen til 3 mm og ha den i en smurt paiform (26 cm) med løs bunn, prikk med gaffel og sett i fryseren i 20 min. 
Skrell 4 stk Granny Smith-epler (jeg foretrekker disse når det ikke er sesong for norske), kjernene fjernes og eplene kuttes i tynne skiver. Bruk en madolin om du har. Ta formen fra fryseren og stable epleskivene i taksteinmønster ha over 75 gr smør høvlet med ostehøvel og strø over 100 gr sukker. stek kaken i 210 grader varm ovn i ca 20 min.
Server kaken lun med vaniljeis av god kvalitet eller stivpisket creme fraiche eller en mascarponekrem. Nyt den sammen med en god og passende dessertvin eller calvados av god kvalitet.
Gled deg, denne er sykt god !
 • Lagt inn kl. 13:53
 • Kategori: kaker
 • Kommentarer: 6
Warning: Creating default object from empty value in /customers/0/4/7/charls.no/httpd.www/wp-includes/comment-template.php on line 663

6 svar til Klassisk fransk eplekake

 1. Anonymous sier:

  Denne må prøves !!! Utrolig bra oppskrifter du har. God helg.

 2. Beathe sier:

  Denne så nydelig ut og skal prøves :-) nydelige og innbydende bilder også:-)

 3. Anonymous sier:

  Fikk tips fra mamma om å gå inn her og ta en titt, og det er jeg glad for :) Nydelige bilder av det som ser ut som nydelig mat. Denne kaken skal jeg prøve! Gleder meg til å følge med videre.Hilsen kusine Lena (til Inger og Ole) :D

 4. charls sier:

  Takk for hyggelige kommentarer. Hei Lena så koselig at du fant bloggen,ja du får følge med, mye bra råvarer i sesong så det blir mye koking fremover. klem fra Charls.

 5. Fredrik sier:

  Hei!

  Denne ser genial ut og skal prøve å lage den i nærmeste fremtid!

  Jeg fikk vite om matbloggen din fra konen din som jeg møtte på flyet til Brasil forrige sommer!

  • Charls.no sier:

   Hei Fredrik så fint at du besøker bloggen og finner noe du vil prøve, lykke til med bakingen..:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>