Publisert 18. mai 2011:

Tid for norske tomater

Endelig er de norske tomatene her. Etter mange måneders fravær kan vi endelig fråtse i gode kvalitetstomater. Bruk dem for alt dem er verdt, ingenting å spare på, bare din egen kreativitet setter grenser for hva du kan bruke tomat til. De første norske som er å kjøpe nå er ikke helt på sin topp enda, men om en 2-3 ukers tid med mer sol og varme er de der de skal være: knallrøde, smaksrike, friske, søte og fulle av næring.
Bruschetta med tomatconcasse
Skold* 5 stk solmodne tomater, avkjøl og del hver tomat i 4 båter. Fjern innmat, men ikke kast, dette kan brukes til annet. Skjær tomatkvartene i terninger og vend dem i 2 ss olivenolje, 1 ss østersaus, 2 ss finkuttet basilikum, 1 knivspiss cayenne, salt og pepper. La dette trekke i 20-30 minutter. Til bruchetta bruker jeg helst noen dager gammelt brød. Varm 2 knuste hvitløksfedd med skall i godt med olivenolje og 1 ss smør. Stek brødet gyllent i dette og ha det deretter på kjøkkenpapir slik at overflødig fett blir sugd bort. Fordel tomatconcassen over og pynt med basilikum. Om du kutter ut østersausen blir jo dette en vegetarrett, men den kan fint spises med litt god italiensk salami, annen salami eller god skinke og parmesanost for dem som ikke ønsker en vegetarrett. Oppskriften holder til 4 mellomstore bruschetta.
* Skold = Kutt et kryss i toppen av tomaten, ha den i kokende vann i maks 10 sekunder for så å avkjøle i isvann. Fjern skallet. Dette er en prosess som gjør det enkelt å skrelle tomatene, de skreller seg nesten selv.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>