Publisert 6. april 2011:

Endelig Strøm-torsk på mitt kjøkken

Strøm back loin er et nytt produkt på markedet som er indrefilet (ryggfilet) på oppdrettstorsk fra nord- og sørfjorden i Nordland. Torsken har sashimikvalitet, selv om kvaliteten per dags dato ikke er godkjent. Fisken som blir brukt i Strøm er 3 år gamle og har en slaktevekt på ca. 2-3 kg (uten hode). Produktet leveres på samme måte som den mer kjente salmalaksen. Produksjonen er for øyeblikket ikke så veldig stor, men her er det forventet en stor økning i månedene/årene som kommer. Ved utgangen av april regner cod farmers med å få levert torsken til 170 butikker i Norge. Strøm har allerede vært en knallsuksess, til og med restauranter og kokker har tatt strømtorsken til sitt hjerte, bl.a. tidligere verdensmester i matlaging, Terje Ness på Oro. Prisen pr. kg er 249 kr og som kokk har jeg ingen innvending på den prisen siden dette er et helt rent, ferskt produkt fri for skinn og bein.
Meget delikat og ikke minst god.
Jeg har i en lengre tid hatt lyst til å prøve Strøm-torsken, men det har ikke vært å få tak i her omkring. I dag var jeg en tur i Sandefjord og fant strøm hos Meny indre havn. Jeg har vært i kontakt med Cod Farmers og fått mye informasjon om produktet, og hadde en koselig og interessant produkt- og matprat med Tor Magne hos Cod Farmers.
Dette lagde jeg av strømtorsken: Ovnsbakt back loin av strømtorsk på smørdampet spinat
med ristet sjøkreps, syltet tomat og soyasjy.
Siden jeg skulle smake på dette produktet valgte jeg å spise dette uten noe metningsgarnityr for å få mest mulig feeling med smakene og tekstur. Fisken flaket seg fint, var saftig og kritthvit i kjøttet, men den største overraskelsen fikk jeg på smaken. Jeg har smakt oppdrettstorsk tidligere som jeg syntes manglet noe på smak. Strøm-torsken minnet meg om fjordtorsken. Så min konklusjon er at dette er et fantastisk produkt som jeg har stor tro på. Jeg gleder meg til å prøve Strøm-torsken til sushi i morgen. Jeg ønsker Cod Farmers med Strøm-produktet velkommen i markedet. Tror produktet var etterlengtet. Lykke til med videre produksjon og store salgstall.
Ikke cod med torsken!
Warning: Creating default object from empty value in /customers/0/4/7/charls.no/httpd.www/wp-includes/comment-template.php on line 663

4 svar til Endelig Strøm-torsk på mitt kjøkken

 1. Therese sier:

  Gleder meg til å lese om torsken som sushi! Vi trenger et alternativ til salmalaks når det skal lages hjemmelaget sushi. Synes personlig kveite er blant de beste hvite fiskene til sashimi, så dette blir spennende. Følger med :)

 2. Rune sier:

  Venter i spenning på sushi-dommen av dette lovende prodktet!

 3. Monica sier:

  Jeg så denne torsken for en uke siden og synes den så fin ut. Jeg elsker torsk og oppskriften din ga meg lyst til å prøve. Gleder meg.

 4. Kokken sier:

  Takk for kommentarer innlegget.Sushi med STRØM torsk kommer senere.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>