Publisert 1. april 2011:

Dobbel Panna Cotta – Blodappelsin & Sjokolade

Blodappelsin & Sjokolade Panna Cotta
Det er jo sesong for blodappelsiner så jeg fikk lyst til å prøve meg på en panna cotta med den røde appelsinen med den søte aromatiske smaken. Frukten har nemlig fått nytt navn og heter ikke lenger blodappelsin. Det ble kanskje litt for sensibelt for noen, så nå som blodappelsinen har sluttet å blø og  heller bare er rød, gikk salget opp med 60-70%. Vi er litt rare vi mennesker. Jeg velger fortsatt å bruke det gamle navnet blodappelsin. Antocyanin heter den røde fargen i appelsinen og kommer frem av at appelsinene får henge på trærne i lengre tid med kjørligere nattetemperaturer.
Blodappelsin panna cotta : 100 gr sukker, 1dl saft fra appelsinen, 4 dl fløte, 2 1/2 plate gelantin. Kok opp fløten med sukker, sett gelantin til bløt, trekk kjelen fra plata og ha i gelantin og safta fra appelsinen.
Fordel dette i 4 fine (tøffe) glass og sett kaldt i 2 timer.
Blodappelsin gele: Varm opp 1 dl saft fra appelsinen med 1 ss sukker, legg 1 1/2 plate gelantin i bløt, trekk kjelen fra varmen og rør inn gelantin. Avkjøl dette og fordel dette over panna cottaen. Bruk en skje til å bremse strålen mot panna cottaen. Sett kaldt i ca. 1 time.

Sjokolade panna cotta: 50 gr dronning sjokolade 44% kakao, 2 ss sukker, 2 dl fløte, 1 dl h-melk, 1 plate gelantin. Smelt sukkeret til karamell, ha i melk og fløte og kok opp til karamellen er smeltet. Trekk kjelen til side og ha i bløtet gelantin. La fløtemelken kjøle seg så mye som mulig før du heller det i glassene. Bruk en skje for å bremse strålen mot gelèen. Sett kaldt minst 1 time. 
Panna cotta (kokt fløte) kan varieres stort, så her er det bare å bruke fantasien og dine kreative evner. Denne ble meget velsmakende og en fin avslutning på et godt måltid.
Ciao!
  • Lagt inn kl. 13:23
  • Kategori: dessert
  • Kommentarer: 9
Warning: Creating default object from empty value in /customers/0/4/7/charls.no/httpd.www/wp-includes/comment-template.php on line 663

9 svar til Dobbel Panna Cotta – Blodappelsin & Sjokolade

  1. Line sier:

    Dette såg fabelaktig godt ut:o) Noterast og skal utprøvast!!God helg

  2. Anonymous sier:

    Takk for gode tips til ny pannacotta smak! Begynner å bli litt "lei" den vanlige.. Hvordan får jeg vekk vaniljefrøene etterpå? Har prøvd koppehåndkle, men ingen stor suksess..

  3. Kokken sier:

    Hei Line Mor og igjen tusen takk,ja denne må du prøve den er god og vellsmakende litt frisk og ikke for søt og får en fin brytning med sjoko panna cottaen…kok og kos deg klem.

  4. Anonymous sier:

    Hei, så veldig godt ut !Jeg har vist bloggen din til min langt over middels matinteresserte venninne, og hun har lest tjue gamle innlegg siden fredag :-) Det fatet du brukte på pannacottaen her, kan jeg få vite merket/hvor det er kjøpt ?

  5. Kokken sier:

    Hei og takk fint at du deler bloggen med flere, matglede og inspirasjon må deles.Fatet er kjøpt på Leftdal.

  6. Linda Strand sier:

    Utrolig god !! Det var kommentaren fra frøkna her i huset , som hadde vært så heldig å smake denne hjemme hos deg :) Så denne må prøves ! Flott matblogg med fantastiske bilder !! :)

  7. Kokken sier:

    Anonym: Takk for kommentaren, fint at du finner inspirasjon i bloggen. Jeg forstår ikke helt hvorfor du ønsker dem bort, men om du ønsker vaniljesmak uten vaniljefrø bruk en brukt, skylt og tørket vaniljestang.Linda: Takk for super tilbakemelding på bloggen min. Kjempekoselig at frøkna likte pannacottaen. :)

  8. Marit sier:

    Dette ser kjempegodt ut! Er det mulig å lage dem kvelden før man skal servere?

  9. Kokken sier:

    Hei Marit takk for det,det går fint og lage dagen før,stort sett holder en panna cotta seg flere dager på kjøl.Kos deg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>