Publisert 20. mars 2011:

Ovnsbakt kjelår med rotgrønnsaker

Kje - fra overskuddsråvare til delikatesse. Kjøttet var ikke oppskattet og var vanskelig å selge for bøndene, men det har heldigvis endret seg. Denne fantastiske råvaren er jo bare helt unik. Smaksrikt, magert, mørt. Kjekjøttet er også utrolig anvendelig, tåler mye aromater og er lett å jobbe med. Til min store begeistring hadde de fått inn kje på en Meny-butikk nær meg og jeg kjøpte to lår, et for denne retten og et til å bruke seinere.
Jeg brunet låret og smørte det inn med salt og pepper for så å bake det i ovnen med rotgrønnsaker, potetskiver, småløk, hvitløk og rosmarin. Jeg kokte først inn 2 dl kyllingkraft med 2 dl hvitvin (rødvin er å foretrekke, men jeg hadde ikke), 2 ss balsamico, 1 ss Worcestershire-saus og 1 ss brunt sukker. Helte dette over kjøtt og grønnsaker sammen med 1 dl olivenolje og strødde salt og pepper over grønnsakene. Så vendte jeg grønnsakene for å få olje og smakene fordelt. Stekte dette på 200 grader i ca. 45 minutter og lot kjelåret hvile i minst 20 minutter før servering.
Kje - geitebarn. Det høres brutalt ut, men sånn er nå denne matverden. Det er ikke alt som er like vakkert, men det jeg kan garantere er at dette er vakkert å spise. Fantastisk mat, næringsrikt, godt, enkelt og spennende.
Bildene i dette innlegget er fotografert av min datter Julia Isabelle.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>