Publisert 9. mars 2011:

Kylling Cassolet

God restemat
Jeg er en stor tilhenger av husmannskost, eller kokemat som jeg liker å kalle det. Det vil si kjøtt, kylling eller fisk kokt/trekt sammen i en kjele i sin egen kraft med gode grønnsaker og andre aromater. Som barn var jeg veldig fascinert når min mor kokte fårikål, lapskaus og betasuppe o.l. Jeg hang over henne og kom med all verdens av spørsmål. Hvorfor har du den oppi? Hva gjør den? Hva smaker den? Kan jeg smake? Hvorfor gjør du sånn? Det var i 5-6 års alderen og allerede da hadde jeg stor fascinasjon for matens og smakenes kjemi. Mye av den såkalte husmannskosten/landmaten er mat som har blitt til ved tilfeldigheter og ofte i mangel på råvarer, man måtte rett og slett ta det man hadde for hånden. Som f.eks med fårikål, lapskaus eller de to franske klassikerne bouillabaisse og coq au vin. Som jeg har nevnt tidligere så kjøper jeg alltid hel kylling, da har jeg alltid noen kyllinglår liggende i fryseren. Dette ble basis for denne reste-cassolet. Jeg rensket kjøleskapet for alt som har blitt liggende igjen av grønnsaker. Der fant jeg litt småløk (stjerneløk), gulrot, noen stilker asparges, sukkererter og amadinepoteter, og dette var ypperlige grønnsaker for en kylling-cassolet. Som regel inneholder en cassolet bønner og linser, men her er det ingen regler eller begrensninger. Bruk det du liker eller har, det er fint å få rensket opp i kjøleskapet innimellom. Det er også godt for lommeboka.
Her kokte jeg kyllinglårene i 35-40 minutter først i hjemmelaget kyllingkraft, og tilsatte grønnsakene i den rekkefølgen de krever av koketid. Ihjel-kokte grønnsaker er ikke godt verken for øynene eller for smaksløkene.
Vær kreativ, det meste kan brukes. Kast ikke mat før den er dårlig.
Warning: Creating default object from empty value in /customers/0/4/7/charls.no/httpd.www/wp-includes/comment-template.php on line 663

5 svar til Kylling Cassolet

 1. Magne D. Antonsen sier:

  Hei, Magne fra VG Nett her. Nå har jeg lagt innlegget ditt som anbefaling på Lesernes VG.

 2. Nøff-Nøff sier:

  Er den kyllingen… kokt? :/

 3. Kokken sier:

  Takk Magne dette blir spennende…

 4. Anonymous sier:

  Dette ser nydelig ut, jeg skal jammen prøve den til helgen!Takk for fin blogg.Mvh Cathrine Øyen

 5. Kokken sier:

  Takk Cathrine for komentaren, ja dette bør du prøve godt enkelt og næringsrikt, kos deg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>