Publisert 23. februar 2011:

3 x smaksfulle bruschetta

Bruschetta – Italiensk fattigmannskost
Men det var før den nye sivilisasjonen. I dag er dette oppskattet mat over hele verden og er en typisk antipasta som brukes mye i det italienske kjøkken og i det internasjonale kjøkken. Bruschetta kan varieres i det uendelige, men serveres ofte bare helt enkelt, med f.eks. olivenolje, oliventapenade, hvitløk eller tomat som raspes inn i den sprø skorpen. Eller om du lager en tomatconcasse som du har på. Parmaskinke er også en gjenganger på bruschetta, enten alene eller sammen med litt basilikum.
Det er mange veier til Roma…
…og det er mange veier til en god bruschetta. Min tanke er å få det til å smake mest mulig og uten å glemme sunnhet også. Jeg har litt forskjellige måter å lage bruschetta på, etter hva slags brød jeg har, hvor gammelt det er og hvor mye fett jeg vil tilføre kroppen den aktuelle dagen. Som oftest griller jeg det først for så å steke det i olivenolje og litt smør. Slik blir det sprøtt på hver side med en mykere kjerne. Det er utrolig hvordan man kan få gammelt brød, som er klar for søppeldunken (bør unngås) eller som kjærkommen mat til småfuglene, til å smake så fantastisk godt. Det blir bedre enn nytt.

 
Bruschetta med Stranda-skinke
Bruschetta med Stranda-skinke, Cantaloupe-melon og pesto,
pyntet med biter av småtomater, basilikum og parmesanost-chips.
Smør et tynt lag med pesto på bruschettaen, fordel rikelig med god skinke over og legg på biter, strimler eller kuler av melon rundt om. Pynt med det du liker eller det som er nevnt over. Parmesanost-chipsen lager jeg på følgende måte: Strø finrevet parmesanost på bakepapir til ønsket form og størrelse og stek på 200 grader på grill øverst i ovnen til osten smelter of flyter ut. Pass på hele tiden. Dette kan også gjøres i mikro.
Bruschetta med currytunfisk
Bruschetta med tunfiskmix, romanosalat, smørstekt sopp og avokado.
Ha en boks tunfisk i olje i en bolle, tilsett 4 ss majones, 3 ts hot madrass curry, 4 stk skiver finkuttet sylteagurk (søt type), en ss av krafta av agurken, 1 ss sitronsaft, 1 ss sweet chili, salt og pepper. Bland alt sammen og la stå å trekke i kjøleskapet minst en time. Ha en fin bit romanosalat på bruschettaen og fordel mixen på bruschettan (rekker til 2 store bruschettaer), ha på den stekte soppen, avokado og rødløk. Strø over pepper og hell på litt olivenolje.
Bruschetta med sardiner
Bruschetta med sardiner (brisling), Baby Leafs, rødløk, parmesanost, soyalime-sirup.
Vend salaten i litt olivenolje og noen dråper sitron. Fordel salaten over bruschettaen, legg på sardiner (fulle av omega 3) og ha på noen tynne skiver rødløk og litt høvlet parmesanost på. Bland sammen 2 ss søt soya og 2 ts limesaft (sitron), ha over dette og salt og pepper.
 • Lagt inn kl. 18:31
 • Kategori: bruschetta
 • Kommentarer: 5
Warning: Creating default object from empty value in /customers/0/4/7/charls.no/httpd.www/wp-includes/comment-template.php on line 663

5 svar til 3 x smaksfulle bruschetta

 1. [kjøkkentjeneste] sier:

  Dette så virkelig godt ut. Nydelige bilder. Spesielt så brislingen fristende ut!

 2. ArildH sier:

  Dette var nydelig, kreativt, inspirerende og sikkert fullt av gode smaker. Jeg kommer tilbake på besøk igjen :-)

 3. Anonymous sier:

  Detta kommer jeg til å prøve. Sser nydelig ut og smaken kan jeg nesten kjenne gjennom bildene!!! Beathe

 4. Kokken sier:

  Takk for fine kommentarer, det gir ekstra inspirasjon..

 5. Cecilie G sier:

  Takk for veldig god oppskrift på Bruschetta med strandaskinke. Lagde den i går til 12 personer på Gourmetkveld og det var virkelig en god forrett : ) Hilsen Cecilie

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>