Publisert 25. januar 2011:

Livèchekylling med sopp- og aspargesrisotto

Asparges er min absolutte favorittgrønnsak. Det er jo typisk vår/sommermat, men importerte funker fint i vintersesongen. Deilig å kjenne på sommerfølsen også. Asparges og jorbær er sommmer for meg (fy som jeg lengter).
Grønnsakene
I denne retten bruker jeg aromasopp, asparges og noen båter av tomatkjøtt. Jeg har tomatene i kokende vann i ca 10 sekunder og direkte over i isvann noen sekunder. Så tar jeg skinnet av tomatene, skjærer ut innmaten og skjærer noen fine båter av tomatkjøttet. Aspargesen skreller jeg nederst (se bildet) og forveller (koker og avkjøler) til passe tyggemotstand (aldente). Soppen steker jeg i olje og smør, og salter og pepprer. Når risottoen er ferdig tilsetter jeg asparges og sopp. Vent noen minutter med å servere, slik at aspargesen og soppen får litt temperatur.
Art of taste.
Livèchekylling – kylling foret på kjærlighet
Produksjonen av Livèchekyllingen foregår på utvalgte gårder i Norge, på Løken og i Østfold. Kyllingene lever et mer fritt liv, med naturlig tilgang på mat og drikke. Maten består av vegetabilsk fòr som er tilsatt urten løpstikke (eller livèche som urten heter på fransk), noe som gjør at kyllingen blir mer smaksrik og mør, og ikke minst saftig. Kyllingen får leve lenger enn andre kyllinger og blir da større med en slaktevekt på ca. 3 kg. Det er bare en feil, prisen.
Livèchekylling er det vi kan kalle en lykkelig kylling.
Risotto
Etter å ha prøvd meg frem noen år, har jeg funnet ut at risotto blir best når jeg koker inn litt hvitvin før kraften kommer i. Jeg bruker ca. 1 dl til 4 personer. Og så liker jeg risottoen litt lett kremet, da kan man evt. bruke litt fløte, creme fraiche eller mascarpone (italiensk ferskost). Det er selvfølgelig også viktig med god kyllingkraft. Tips: ikke salt risottoen før du har hatt i parmesanosten.
Dette er nydelig mat som ikke er så avansert. Risotto kan varieres med ulike grønnsaker og urter, eller om du tar på deg spanderbuksene og kjøper en flaske hvit trøffelolje. Har du noen få dråper av hvit trøffelolje i risottoen kan jeg garantere at du nærmer deg himmelen.
Utforsk matverden, det er masse spennende smaker der ute.
Warning: Creating default object from empty value in /customers/0/4/7/charls.no/httpd.www/wp-includes/comment-template.php on line 663

2 svar til Livèchekylling med sopp- og aspargesrisotto

  1. Anonymous sier:

    Hei Runar. Takker så masse for smaksprøven jeg fikk. Dette var en ny smaksopplevelse for meg. Helt nydelig. Line.

  2. Kokken sier:

    Hei Line bare koselig du fortjener det,og det er spennende at du liker og prøve nye smaker.klem kokken….

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>