Publisert 13. januar 2011:

Lofotskrei

Brødrene Berggren
Onsdag tok kona og jeg en tur til Sandefjord for et besøk på den fantastiske fiskebutikken Brødrene Berggren. Elsker å komme inn døra der, føler meg som et barn i en lekebutikk som vil ha alt. Det er så mye fine råvarer, så høy kvalitet og ikke minst kunnskap og service. Hadde jeg bodd i Sandefjord hadde det blitt fisk 3-4 ganger i uken… Valget i dag falt på lofotskrei og fersk flybåren tunfisk (sushi kvalitet). Tunfisken kommer i blogg senere.
Gadus morhua
Lofotskrei er en god og anvendelig fisk som er fast i kjøttet (muskulaturen) etter en meget lang treningsøkt. Skreien forflytter seg nemlig fra barentshavet til gyteplassene utenfor Lofoten og nordover. Skreien er større enn torsken, så man får fine høye ryggfileter og store koteletter. Jeg er vokst opp med torsk fra bamlekysten i både den ene og den andre varianten, og var med min far og fisket både sommer og vinter. Husker nok best isfisking på vinterstid med nesten-koldbrann i hender og føtter. Jeg synes personlig at fjordtorsken smaker mer og har en lett smak av skalldyr og krabbe. Ikke så rart siden det er litt av kosten til torsken.
Sånn her liker jeg å servere trekt torsk. Jeg kan styre meg for lever, men rognen er god - selv om jeg foretrekker den i en rett for seg…
Skreimiddag
Jeg trekker torsken i godt saltet vann. 3 ss pr liter vann i ca 10 min. Så liker jeg kokefaste poteter (Astrix), smørdampet gulrot (aldente), sitronsmør og noen blomstercapers til… Dette er nydelig, men jeg må si at jeg liker stekt torskerygg bedre (fra bamlekysten).
  • Lagt inn kl. 21:16
  • Kategori: fisk, torsk
  • Kommentarer: 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>