Publisert 12. januar 2011:

Husmannskost (flesklegg, knoke)

Knoke eller leggmuskel kokt en 2 timers tid med litt laurbærblad, tørket timjan (eller frisk om du har) og noen sortpepperkorn. Dette er min favoritt husmannskost (tradisjonsmat) etter fårikål.
Her får du min versjon av retten. Du trenger en knoke på 1,5-2 kg, den rekker til ca 4 pers.
Knoken kokes med aromater. Her kan du variere etter smak.
Ta av det ikke-spiselige…
Kutt opp kålrot i mindre biter og kok de møre…
Jeg liker kålrotstappen fin med litt struktur, så jeg tar 50% av kålroten i blender med smør og kjører den fin. Den andre delen stamper jeg så man får litt å tygge på også. Bland de to, justèr med mer smør, salt og pepper. Glem margarin, her er det smør som gjør den store forskjellen.
Jeg brenner sortpepper i stekepanne på middels varme til det slutter å ryke av peppern, og støter den i mortel…
Honning&sortpepper-smør
Her er min hemmelighet på denne retten som gjør den helt unik. Smelt 2 ss smør i en kjele, ha på 2 ss akaciehonning, 4 ss med kraften fra kokingen av knoke og 2 ts brent sortpepper. Honning&sortpepper-smøret skal fordeles over kjøttet.
Dette er en helt utrolig god husmanskostrett som må prøves.
Warning: Creating default object from empty value in /customers/0/4/7/charls.no/httpd.www/wp-includes/comment-template.php on line 663

4 svar til Husmannskost (flesklegg, knoke)

  1. Anonymous sier:

    Dette skal prøves til helgen. Moro å følge med på denne siden, flotte bilder, flott mat til inspirasjon. :-) )

  2. Kokken sier:

    Takk for koselige tilbakemelldinger det ispirerer til mer kreativitet,om du prøver deg på knoka hadde det vert fint og høre om det falt i SMAK….Beste hilsen kokken..

  3. Julia sier:

    Håper du kan lage dette til meg en gang snart! Klem

  4. Kokken sier:

    Det skal jeg jenta mi takk for god hjelp klem pappsen…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>