Publisert 10. januar 2011:

Min biff (høy, mørk, saftig, smaksrik, mør)

Lørdag lagde jeg favorittbiffen min med pommes pont neuf og ovnsbakt tilbehør.
Marmorert biff betyr saftigere biff og jo mørkere biff, jo mer mør. Her brukte jeg oksefilet.
Ovnsbakte tomater
Torritotomater (mini plommetomater som er søte og aromatiske) bakes i 1 dl god olivenolje, 1 stk vårløk kuttet i strimler, 1 ts fingerknust timian. Bakes i ovn ca 15-20 min til tomaten er myk og skallet har løsnet.
Ovnsbakt portobello
Portobello er min absolutte favoritt blant oppdrettsoppene. Den er aromatisk, kjøttfull og flott til visuelt bruk. Bak den i ovn med timian, sjalottløk, vårløk, hvitløk, salt, pepper, vann (eller hvitvin). Dette pakkes inn i folie og bakes i 45 min på 180 grader. Denne oppskriften er fra boka «Enkelt og perfekt» av Eyvind Hellstrøm. Dette er det beste jeg har smakt med portobello.
Pommes pont neuf
Franske pommes. Bakpoteter kuttes i 1,5×1,5cm x 7cm, brunes i pannen i olje og smør på alle kanter.

Salt og peppre, tilsett ett fedd knust hvitløk og stek ferdig i ovn på 180 grader. Det tar ca 10 min.
Høybiffen
Den romtempererte høybiffen brunes og forseiles rundt om i olje og smør.
Salte og peppre biffen, ha på en klatt smør på hver og stek ferdig i ovnen i ca 10 min med en biff på 180 til 200 gram (avhengig av hvor mye blod du tåler). 
JEG STEKER ALDRI BIFF FERDIG I PANNE, MEN ALLTID FERDIG I OVN.
GLEM IKKE HVILETIDEN.
Biffen på ovnsbakt portobellosopp med pommes pont neuf, ovnsbakt torritotomat, bearnaisekrem og portobelloportvinsky (kok inn krafta fra portobellon til nesten tørr panne og tilsett en halv dl portvin, kok inn til halve mengden, tilsett 1 ts flytende honning, monter med smør, eventuelt juster med noen dråper sitron.
Finn fram en passende rødvin og kos deg. Dette kan være vanedannende
Warning: Creating default object from empty value in /customers/0/4/7/charls.no/httpd.www/wp-includes/comment-template.php on line 663

8 svar til Min biff (høy, mørk, saftig, smaksrik, mør)

 1. Anonymous sier:

  Hei hei onkel. Å, så utrolig masse flott og delikate bilder. Jeg ble utrolig sulten når jeg leser de nydelige oppskriftene. Flotte bilder også. Fint at du har startet dette. Du er jo en ener på mat og kokkekunst, samtidig kjekt for husmoren som trenger nye råd og oppskrifter her i hus. Du, vet jo at jeg har en mann som elsker maten din vettu. Nydelig gulrotkake. Ha en flott dag. Kjempe glad i deg. Kommer snart på besøk igjen. Klem

 2. Kokken sier:

  Takk for det jo vi får treffes snart.klem fra onkel….

 3. Lars sier:

  Du imponerer igjen Runar! Det er så gøy å se – Lars

 4. Kokken sier:

  Tusen takk Lars, det er fint vi kan glede oss og hente inspirasjon hos hverandre. Du vet hvem jeg kan takke for at jeg blogger. TAKK!

 5. Anonymous sier:

  Er det mulig!!!Detta så godt utog jeg har jo fått servert biffen din før jeg og vet at du duger 110 prosent. Atter ett flott resultat du kan være stolt av:-)klem fra lillesøster

 6. Faster Philip sier:

  Hold nu op hvor ser det godt ud!! Jeg vidste faktisk ikke det hed pommes pont neuf – men nu hvor jeg gør, skal jeg kaste det rundt med dem =D Tak for super inspiration!De bedste hilsner Faster Philip

 7. Kokken sier:

  Hei Faster Philip tusen takk for hygglige kommentarer fint bloggen kan være til innspirasjon…..

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>