Publisert 7. januar 2011:

Pappadelle con Salmon (som kona ville sagt det)

Pappadelle med carry og ingefær-ristet salmalaks og Holandes-sås…
Dette smakte veldig godt, vi drakk en chardonnay fra Chile til.
Veien dit:
Kutt 2 gulrøtter i julienne (ca 1×1 mm staver), gjenta prosessen med 2 stk vårløk, det grønne på vårløken kuttes i 5 mm rør (se bildet). Strimle 2 stk sjalottløk og riv litt ingefær (ca 2 ts).
 Damp grønnsakene (ikke ingefær) i litt vann med en kvart fiskebuljongterning og 1 ts smør. Hold varmt.
Kok pappadelle til 4 pers i lett saltet vann…
Lag en pose med holandes-sås (har du tid og kunnskap lag fra bunn av).
Del salmalaksen ca 500 gr i ca 2×2 cm og strø over litt salt. La stå å trekke til det er noen minutter igjen på pastaen. Stek laksen på svak varme i noen minutter med carry og ha i ingefær på slutten av steketiden. Vend forsiktig (laksen går fort i stykker) og hold laken varm.
Anrett slik:
Ta en kokkepinsett og stikk ned i pastan, vri pinsetten rundt så du får en pølse, legg laks på den ene siden (se bildet).
Ha på dampet julienne på den andre siden og litt på fisken.
Så lett er det og lage en god pastarett som har det visuelle med seg. Øyet skal jo også ha sitt.
Hell over varm holandes… Spis og kos deg
Ta et glass passende hvitvin til, gjerne italiensk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>