Publisert 2. januar 2011:

Duften av hjemmebakt – duften av kanel

 
Ja da var det igjen to røde dager etter hverandre. Jeg er ikke veldig fan av helligdager, så siden jeg har storfint besøk av min datter kunne vi jo bake. Har for en stund siden kjøpt Schakendas bakebok, men har ikke tatt den i bruk i praksis før i dag, da jeg ville finne på noe med min datter og bruke dagen til noe. Har vært heldig å treffe Morten noen ganger, første gang på restauranten i Sandefjord (Ludels) da han var der for å låne kjøkkenet til en catering. Fin type, jordnær og utrolig interessert i å lære bort. Da han skulle gå spurte han meg om jeg ville 2-3 ganger i løpet av kvelden gå ned på kjøla og slå ned deigen som han hadde satt. På kjøla stod en gildekasse med en utrolig velkomponert deig, den var som fløyel, som huden på et spebarn. Dette var mitt første møte med Morten Schakenda, bakeren i Lom.
Dette tok tid da oppskriftene til Schakenda er alt blandet kaldt. Deigen fikk ikke noe særlig temp i kjøkkenmaskinen fordi jeg ikke kunne kjøre den så lenge den burde, Kitchen Aiden orker rett og slett ikke. Etter nesten 2 timer på badegulvet var deigen klar til litt mer knaing.
Så er det bare å kjevle ut. Dette liker jeg…
Glem ikke godsakene når du baker gjærbakst…SMØR.
Det blir som å smøre en kjempebrødskive.
Duften av sukker og kanel vekker gode minner.
Tre boller i pappa- og datterkvalitet.. Men som det stod i oppskriften; dette er vanskelig.
Morten Schakenda-kvalitet..
Kanelsnurrene ble utrolig gode. Jeg synes kanskje det var litt for mye salt, men så er det viktig med saltet også. Kanskje det er en vane. Jeg prøver igjen, ikke bare denne, men flere ting fra boka. Takk Morten for en fantastisk bakebok, til sommeren kommer jeg til Lom og smaker originalen. Oppskrift på bollene? Kjøp boken og bli inspirert.
Warning: Creating default object from empty value in /customers/0/4/7/charls.no/httpd.www/wp-includes/comment-template.php on line 663

2 svar til Duften av hjemmebakt – duften av kanel

  1. Anonymous sier:

    Nam nam….dette er noe for meg på Bohus vet du.Du kan jo bare ta med en smaksprøve av "snurrene" og desserten neste gang du kommmer innom :-) )

  2. Kokken sier:

    Det kan hende det blir litt og smake..

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>