Publisert 1. januar 2011:

Nyttårsmenyen – slik lagde jeg den

Ravioli: Pasta, kun 2 ingredienser: durumhvete og egg.
Blandes til pastadeig, pakkes in i folie og hviler kaldt 1 time.
Kun en milimeter tynn. Her nytter det ikke med kjevle, bruk pastamaskin.
Fyllet: Reker, koriander, løk, hvitløk, økologisk sitron, ingefær, vårløk, parmesan, chilipulver, olivenolje maldonsalt.
Fyllet har funnet veien hjem. Pensle med eggule, legg på pastaplate nr2 og lag raviolien ferdig.
Ferdige reke- og korianderravioli.
Gi raviolien litt eksta smøring – det er godt og fint for det visuelle.
Den skinnstekte torsken klar for siste reise.
Dette var første gang jeg prøvde oppdrett-torsk.  Det er stor forskjell på både smak og konsistens - i villtorskens favør.
Kjøper du ferske reker så kast aldri skallet, kok kraft på det og lag suppe eller sås-skum som på bildet. Rekekraften har en unik smak.
Her trives jeg.
Dette ble en utrolig velsmakende rett. Oppdrettorskens fravær på smak kompenserte jeg med mye smak i rekeskum og ravioli. Jeg er meget fornøyd med denne retten, både smaksmessig og presentasjonsmessig.

Min datter ville ikke spise den blodige, ekle torsken så det ble stangekyllig på henne.
Ungdommen nå til dags…
Jeg gir ikke komplette oppskrifter på alle innlegg i bloggen, synes det generelt blir for mye oppskrifter her og der. Jeg tror heller på å lære bort basiskunnskap og teknikker. Det er få begrensinger innen gastronomiens verden. Jeg vil bruke denne bloggen mer til idèer, inspirasjon og tips. Er du interessert i noen oppskrifter kan dette fåes på forespørsel.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>