Publisert 19. desember 2010:

Flan au Caramel – Karamellpudding

Som jeg har nevnt tidligere har jeg ikke så stor juletradisjon på kakebaking, men karamellpuddingen er en klassiker på jul hos oss. Og også på mange førjulsselskaper. Jeg blir stadig bedt om å lage karamellpudding i forskjellige familieselskaper, det har liksom blitt en klassiker.
Du trenger 8 hele egg, 7 dl H-melk, 3 dl fløte, 200 gr sukker, 1 vaniljestang av god kvalitet (gjerne bourbon eller tahiti) og litt ekstra sukker til karamell. Jeg foretrekker å bruke litt fløte i stedet for bare H-melk, da får karamellpuddingen en mye bedre konsistens og en rundere smak.

Varm melk, fløte, 160 gr sukker og vaniljestang til kokepunktet. Frøene skal skrapes ut med baksiden av kniven (som på bildet) og både stengene og frøene skal i blandingen. Resten av sukkeret og eggene piskes sammen. Fløtemelken avkjøles til ca. 50 grader og siles før den blandes i eggemassen. Hell i karamelliserte brødformer (ca 1 1/2 liter) og stek i vannbad på 120 grader i ca 2-3 timer til eggemassen har koagulert. Skyll og vask vaniljestengene og legg dem til tørk til senere bruk som f.eks. i marinerte frukter og bær o.l.
Det går med en hel del egg. Siden jeg lagde dobbel porsjon er det flere egg på bildet.
Flan au Caramel med rosèpepper-marinerte clementinbåter.
Om du får noe karamellpudding-masse til overs kan du lage i små porsjonsformer også, som du kan kose deg med etter at familieselskaper er unnagjort.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>