Publisert 10. desember 2010:

Hverdags-salma


Det nærmer seg med stormskritt jul og masse, masse fet mat. Veldig fet mat. Da kan det kanskje være på sin plass å spise litt lettere mat nå før julen, slik at man virkelig kan hogge innpå og kose seg med det julen har å by på med god samvittighet.
Salmalaksen er en unik råvare som jeg bruker mye. Du kan spise den rå, ovnsbakt, stekt, trekt… Den kan pensles med honning, pesto og oliventappenade, eller strø over revet sitronskall eller finhakkede urter. Disse aromater kan også kombineres, men det enkleste av det enkle kan ofte være det beste. Som f.eks. en klikk med Tine Smør eller en dæsj med olivenolje. Det er bare fantasien som setter grenser. Min favoritt er ovnsbakt med en ovnstemperatur på 175 grader, men den bør ikke varmebehandles for mye.  Er du fink der får du en utrolig smaksrik og saftig laks. Salmalaksen er utrolig enkel å jobbe med da den er ferdig filert uten skinn og bein.
Og her en enkel variant som kokken synes er meget velsmakende. Den ene fiskefileen er honningbakt og den andre er bakt med pesto. Så har jeg laget en grønnsaks-couscous med små terninger av gulrot, fennikel og løk. Serveres med en liten skje pestorømme.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>