Publisert 10. desember 2010:

Clementiner til julens sorbet

Jeg baker ikke lenger kaker til jul (blir jo aldri spist). Kakene ender som regel opp som fuglemat uti mars-april en gang. Da kan man like så godt heller kjøpe fuglemat for kakepengene. Ikke alle tradisjoner er bra tradisjoner. Men jeg har noen tradisjoner. f.eks. min clementinsorbet, den er obligatorisk i min jul.
Etter en times intens julestemning… har råvaren endret utseende til det mer fotogene.
Skrelle, skrelle, skrelle… 
Glukose gjør sorbeten litt mer seig og den får en mer smooth konsistens og det blir lettere å kule.
Prossessen er i gang. Det er meget enkelt å lage en fantastisk god clementinsorbet. Jeg bruker kun clementiner, melis og glukose. Skrelte clementiner og melis kjøres i blender, deretter tilsettes 20-30% glukose. Fruktsaften avkjøles og kjøres i ismaskin. Har du ikke ismaskin kan du helle den i en bolle og sette den i fryseren. Rør hvert 15. minutt til fast konsistens. Sorbeten bruker jeg til fransk-italiensk sjokoladekake og julens crème brûlée.
 
Clementinsaften klar til å kjøres i ismaskin. Og så var det bakdelen med å elske matlaging – jo mer man kokkelerer, jo mer blir det å vaske opp.

Frisk smak av jul…..

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>